Od brezdomne noseče najstnice do najboljše v letniku

Thumbnail

Navdihujoča najstnica, ki je pri svojih 14 letih postala mama, je »s trdim delom in zaupanjem Bogu« končala srednjo šolo kot najboljša v letniku. Njena motivacija je bila njena hčerka, pravi.

Ko je Trameka Pope zanosila, je bila šele v osmem razredu, poleg tega pa ni imela niti strehe nad glavo. A kljub statistiki (samo mesto Chicago ima približno 5000 novih najstniških mater letno, 25 % vseh dijakov pa vsaj enkrat pade letnik), je bila Trameka trdno odločena, da ne bo postala številka v črni statistiki, prav tako pa tudi, da ne bo splavila svojega otroka.

Kot pravi, je prepričana, da Bog ne dela napak, zato ne da otroka tistemu, ki nanj ni pripravljen. Rodila je v poletju pred srednjo šolo.

Poleg rednih srednješolskih obveznosti je Trameka obiskovala predfakultetne tečaje, bila je navijačica, delala v lokalni trgovini ter bila tudi članica drugih interesnih dijaških skupin.

»Nisem se vdala. Močno sem se gnala naprej,« pravi. »Vsakodnevna motivacija je bila moja hčerka, saj sem želela poskrbeti zanjo, in tudi nisem želela biti le številka v statistiki.«

 »Vsi jo imajo radi. Ljudem se zna približati. Ima nežno in prijazno srce,« jo opiše socialna delavka Dawn Jackson in doda, da je Trameka izjemen zgled vztrajnosti in doseganja ciljev.

Njeno sporočilo je: »Ne glede na to, iz kakšnega okolja prihajaš, tudi če imaš otroka kot najstnica, ne glede na to, kaj ljudje govorijo o tebi, še vedno lahko uspeš, še vedno lahko nekaj postaneš.«

Trameka Pope, ki bo ta mesec maturirala na eni izmed čikaških srednjih šol, se namerava jeseni vpisati na univerzo Zahodni Illinois in študirati socialno delo. Za študij si je pridobila tudi izdatno štipendijo.

»Vedno sem govorila, da si želim narediti spremembe v svetu in priti v zgodovinske knjige,« pravi. »In začela sem pri sebi

Vir: lifesitenews.com