Praznik nedolžnih otrok – Narodni dan molitve za nerojene

nerojeni1

Za nerojene otroke molimo večkrat v letu, nekateri molijo vsak dan, a 28. decembra se jih spomnimo na še poseben način. V molitev priporočimo tudi vse starše, ki so pod velikimi pritiski in preizkušnjami in razmišljajo o splavu.

Splav pušča za seboj le žrtve

Splav je tema, o kateri se je zelo težko pogovarjati, saj pogovor sproži veliko težkih čustev. Do sedaj je bilo v Sloveniji splavljenih več kot 700.000 otrok in v te splave so vključene tudi mnoge druge žrtve: mame, očetje, bratje, sestre, medicinsko osebje. Tudi oni so potrebni naše molitve, da bi lahko ozdravili notranje rane, ki so jim ob teh postopkih nastale, in bi tako postali pričevalci upanja in življenja.

Molitev lahko reši življenje

28. decembra se tako ne spominjamo le nedolžnih otrok, ki so že pri Bogu, ampak tudi nosečnic, ki jih priporočamo za lepo nosečnost in srečen porod ter tistih nerojenih, ki jim prav v teh dneh grozi splav.

Za splav se v zadnjem času mame pogosto odločajo zaradi finančne stiske ali možne bolezni pri otroku. Splav ni lahka odločitev in nobena žrtev splava si ne zasluži našega obsojanja, ampak sočutje, usmiljenje, resnico in pomoč.

Prosimo, da bi spoznali, kako bi lahko pomagali tistim staršem v stiski, ki jih srečamo. Če pa še nismo srečali družine v stiski, pa molimo za tiste, ki jih ne poznamo in jih morda nikoli ne bomo spoznali – naša molitev lahko reši življenje. In če rešimo eno življenje, smo rešili ves svet.

Duhovna posvojitev nerojenega otroka

Oseba, ki duhovno posvoji nerojenega otroka, se odloči, da bo vsak dan devet mesecev molila za otroka, ki mu grozi splav. Njegova mama se je znašla v stiski, nenačrtovani, mogoče celo neželeni nosečnosti in razmišlja o splavu.

Z vztrajno molitvijo za otroka in za njegove starše pa lahko Bog poseže tja, kamor mi ne moremo – v srce mame, ki se odloča, da bi zmogla sprejeti življenje.

Najprej se zmoli molitveno zaobljubo (le prvič):

Presveta Devica Marija! Navdahnjen(a) z željo, da pomagam rešiti življenje nerojenih, se (ime) trdno odločim, da bom od današnjega dne devet mesecev redno molil(a) za dete, ki mu grozi splav, za njegovo mamo in očeta in tako duhovno posvojil(a) tega otroka, čigar ime pozna samo Bog.

Nato pa se vsak dan devet mesecev moli:

Gospod Jezus, na priprošnjo tvoje Matere Marije, ki te je z ljubeznijo nosila in rodila, in svetega Jožefa, moža žive vere in zaupanja v Božjo previdnost, ki je skrbel zate, te prosim za nerojeno dete, ki sem ga duhovno posvojil(a), ker mu grozi smrtna nevarnost. Prosim te, daj njegovim staršem moči, poguma in ljubezni, da svojemu otroku podarijo življenje, ki si mu ga ti naklonil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.