Novembra prinesimo v naš dom barve

Foto: Mateja Kropec Šega

Čas, ki ga živimo, nam ne gre na roke. Bolezen, ki kar kosi in kosi, negotovost glede služb, napetosti v zvezi s šolo, preobremenjenost mnogih … In potem še megleni november, ki le sem in tja postreže tudi s soncem. Zato je na mestu premislek, kako v to sivino vnesti malo barve.

Vedno pomaga narava

Če le gre, pojdimo v naravo. Že samo zrak in gibanje vneseta veselje v življenje. V tem trenutku pa si dneve lahko svetlimo tudi z barvami. Trenutno še lahko najdemo kaj žareče rumenega ali rdečega v krošnjah ali na tleh pod njimi. Vedno bolj pa znamo ceniti tudi najrazličnejše oblike, barve in teksture, ki jih nudijo gole veje. Kaj pa, če na sprehod ne moremo? Če imamo s službo preveč dela, če zunaj dežuje, če smo morda celo bolni? Niti ni potrebno veliko, pa narava lahko pride k nam. Veja z jesensko obarvanimi listi ali poznimi plodovi lahko naredi čudež v prostoru, na oknu, na balkonu, pred vhodnimi vrati … Sprehod preko dneva nadgradimo z družinskim ustvarjanjem zvečer, ob pogledu na stvaritev pa uživamo kar nekaj naslednjih dni.

Dolge jesenske večere popestrimo z ustvarjalnostjo

Pri nas doma smo tako letos naredili jesenski venček, ki nam lepo krasi balkon, ravno tam, kamor najpogosteje pogledamo izza jedilne mize (na naslovni fotografiji)

Bom čisto iskrena, v naši družini sem jaz tista, ki imam ogromno idej, nimam pa ravno obilice ročnih spretnosti. In v tem se z možem krasno dopolnjujeva. Jaz povem, kaj bi rada imela, on na koncu izvede.

Hiter posvet nas pripelje do ideje, kje smo videli primeren rastlinski material. Sledi pohod, na katerem naberemo željeno in še marsikaj drugega. Letos je našo pozornost vzbudil velikanski šipkov grm. Obilno je obrodil. Kar šibi se od krvavo rdečih plodov. In nekaj vej je romalo z nami domov.

»Še malo temno zelenega bršljana, pa ogromen šop bukovih vej, na katerih je še listje, odcvetel srobot, trdoleskine »škofovskih kapic« … Nekaj bo že nastalo.« Našo mizo zdaj krasi čudovit jesenski šopek.

Pri ustvarjanju se da ves čas improvizirati, upoštevati ideje vseh družinskih članov, uporabiti, kar pač imaš, občudovati nastajanje izdelka in sproti dopolnjevati, odvzemati, dodajati, kot pač nanese in ti je trenutno všeč.

Bi tudi vi imeli jesenski venček?

Iz srobota zvijte osnovni obroč. Lahko naredite tudi leskovega ali pa ga preprosto kupite. Šipkove plodove smo iz veje porezali v majhne šopke, le-te pa z nitjo vezali na obod. Vmes smo prepletli bršljan. Mož je vezal, hči je držala, ostali smo dajali pripombe (da ne bo kdo rekel, da nisem nič delala!) in je lepo uspelo.

Namig za konec

Poznate koga, ki je zbolel? Morda bi mu prav tak majhen »pozdrav« iz naravne zakladnice in vašega srca, ki bi ga pričakal pred vrati, lahko vrnil pozitivno naravnanost.


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja