Nosečkin Camino – iskren vpogled v nosečnost, ki prekipeva od ženskosti in življenjskosti

Foto: Canva

Ana Uršič se je pred leti z možem podala na dolgo načrtovano in zaželeno znamenito romanje po Jakobovi poti (Camino de Santiago). Pred odhodom je ugotovila, da na to romanje z možem ne bosta odšla sama, ampak da se je zgodil še en dolgo načrtovan in zaželen dogodek – spočetje novega življenja. Po posvetu z ginekologinjo sta se odločila, da vseeno gresta ter romanje prilagodita Aninemu novemu stanju in majhnemu bitjecu pod njenim srcem.

Dve poti: k sami sebi in Življenju

Veliko bodočih mamic si želi, da bi se lahko na nosečnost in vse, kar jih za njo čaka, čim bolje pripravile. In Nosečkin Camino s celovitim popisom poteka in doživljanja avtoričine nosečnosti prinaša močan uvid v to, kaj žensko čaka v devetih mesecih nosečniške poti. Od pričakovanja zanositve, prek sreče in negotovosti, nosečniških tegob, življenjskih izzivov, vrtiljaka čustev in občutkov pa vse do poroda.

Nosečniško popotovanje, opisano v prvencu Ane Uršič, se v knjigi prepleta z romarsko potjo Camino de Santiago, na katero se je avtorica odpravila z možem in rastočim detetom. Dve poti, ki sta sočasno življenjsko zaznamovali avtorico, pričujeta o osebni rasti na obeh ter poti k spoznanju o lepoti hoje, še posebej tiste k samemu sebi in k Življenju.

Nosečniško popotovanje, opisano v prvencu Ane Uršič, se v knjigi prepleta z romarsko potjo Camino de Santjago, na katero se je avtorica odpravila z možem in rastočim detetom.

Za ženske. A tudi za moške.

Poleg tega knjiga s posebnimi odseki »Nosečkinih zapiskov« prinaša tudi vse tisto, kar naj bi nosečnica vedela o tem, kako nosečnost poteka, kako napreduje dojenček, kaj je v tem obdobju priporočljivo in kaj ne, kako je s telesno vadbo, pripravo na porod itd. Uporabnih informacij je cel kup!

Tako je knjiga v prvi vrsti branje za vse bodoče mamice, vse nosečnice, mamice in ženske. Morda še toliko bolj za tiste bolj aktivne ter ljubiteljice popotovanj, romanj in vse tiste, ki v vsakovrstnih življenjskih izzivih in preizkušnjah iščete tudi možnost osebne in duhovne rasti. Posebej koristno branje pa je tudi za vse (bodoče) očete – predvsem zato, da bi ob vsem, kar novo družino, posebej še nosečnico, v devetih mesecih čaka, z vpogledom v čustva, razmisleke in odločitve ženske, ki je že šla po poti, ki čaka vse bodoče mame, z vsem razumevanjem in znanjem bolje stali ob strani.

Pripoved je v dobi, ko se marsikdo skriva za fasado instagramske popolnosti, posebna tudi v tem, da si njej avtorica pusti biti resnično iskrena in ranljiva.

Iskrena, ranljiva in pričevalna

Avtorica popisuje zgodbo nosečnosti svoje prvorojenke, a danes je mama treh otrok, Nosečkin Camino pa je, kot pravi, na nek način njen četrti otrok. Njena pripoved je v dobi, ko se marsikdo skriva za fasado instagramske popolnosti, posebna tudi v tem, da si njej pusti biti resnično iskrena in ranljiva. Večkrat v mislih preigrava najhujše možne scenarije, popiše odločitve, ki jih ne bi ponovila, in da vpogled v svoj odnos do moža in Boga.

Nosečkin Camino prekipeva od ženskosti in življenjskosti. Kaže na smisel in bogastvo dveh velikih življenjskih izzivov, ki sta poti neskončne sreče ter hkrati silne bolečine in negotovosti. Tako tista od spočetja do rojstva kot tudi tista od prvega koraka romarske poti do njegovega najbolj veličastnega cilja.

Knjiga je na voljo v naši spletni knjigarni in je odlično darilo tudi za vse pare, ki so v pričakovanju.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja