Nekaj idej za uporabo nogavice, ki je izgubila svoj par

Thumbnail

Odgovora, kam izgine po ena nogavica para po tem, ko damo obe hkrati prati v pralni stroj, najbrž ne bomo nikoli izvedeli.

Pa vendar jih v upanju, da jim bomo ponovno našli par, zbiramo. In ko njihovih parov tudi po več krogih »koš za perilo – pralni stroj – sušilni stroj – zlaganje perila« ni od nikoder, se sprašujemo, kaj naj z njimi.

Zato sem zbrala nekaj idej, kako lahko naše zmajevanje in čudenje nad čedalje večjo zbirko osamelih barvnih in črnih in velikih in majhnih nogavic spremenimo v njihovo ponovno (u)porabo.  

Nogavice lahko napolnimo s sivko in obesimo v omare z oblačili – zagotovljen je svež vonj ter zaščita pred molji.

 1. Trdno pritrjene na trše palice so idealne za čiščenje radiatorjev ali čiščenje prahu na drugih težko dostopnih mestih.
 2. Če jih imamo več, so primerne za polnjenje doma izdelanih okrasnih blazin (le-te so lahko lep okras kjerkoli – na sedežnih garniturah, na okenskih policah …).
 3. Iz njih lahko zelo enostavno ustvarimo lutke, tako da jim nalepimo oči in usta iz filca ali drugih materialov. Za kreativnejše idej tukaj ne zmanjka, zabava za najmlajše pa je zagotovljena.
 4. Večje nogavice lahko porabimo kot »obleko« za zaščito obutve v kovčkih, ko smo na potovanju.
 5. Nogavice so idealne za pripravo toplih obkladkov. Polnjene z rižem pomagajo pri bolečinah v mišicah, polnjene s koščicami češenj pa pomagajo pri prehladu, bolečinah v mišicah in sklepih, menstrualnih bolečinah …
 6. Plastično vrečko napolnimo z vodo, vse skupaj pa prevlečemo z nogavico ter položimo v skrinjo. Tako je leden obkladek vedno pri roki.
 7. Osamljene nogavice so ravno dovolj velike za predelavo v oblekice za Barbike.
 8. Lahko jih uporabimo kot obleko cvetličnim lončkom in s tem »obarvamo« okenske police.
 9. Z njimi lahko enostavno spoliramo svoje čevlje – le na roko si jih poveznemo in dodamo kremo ali loščilo – brez umazanije in neprijetnega vonja na rokah!
 10. Lahko pa jih napolnimo s sodo, čez noč damo v čevlje in se s tem znebimo neprijetnega vonja.
 11. Lahko so uporabne kot vrečke za majhne igračke – za igračke iz Kinder jajčk, za Lego kocke, za frnikole, figurice iz družabnih iger, katerih original embalaža je bila plastična vrečka in je že davno v smeteh, za barvice ali voščenke, za magnetke …
 12. Nataknjene na roko so odlične za čiščenje kolesa.Napolnjene s plastelinom, ki ga predhodno zavijemo v celofan, lahko nogavice postanejo odlična doma narejena žogica proti stresu.
 13. Napolnimo jih s sivko in obesimo v omare z oblačili – zagotovljen je svež vonj ter zaščita pred molji.
 14. Vas jezijo lepljive steklenice sadnega soka ali sirupa? Pred uporabo jih oblecite v nogavico, predhodno prerezano pri prstih!
 15. Tisti, ki veliko delate z računalnikom oz. računalniško miško, si lahko iz nogavice naredite podporo za zapestje – izrežite tulec, si ga nadenite ter med roko ter nogavico podložite z vato.
 16. Lepo predelane lahko postanejo zelo lepi zaščitni etuiji za mobilne telefone.
 17. Pri selitvah ali na potovanjih so nogavice idealne za zavarovanje krhkih predmetov.
 18. Z njimi lahko (s pred tem odrezanimi prsti) oblečemo varnostne pasove, s katerimi so pripeti otroci, da jih pasovi ne drgnejo.
 19. Nogavice so priročne za otroško nabiranje zakladov po naravi – kamenčke, školjkice na plaži, kostanje … Imejte jih vedno nekaj v avtu, pogosto pridejo prav.
 20. Iz več nogavic skupaj lahko ustvarimo pisano kačo in jo postavimo pred vrata, pod katerimi pihlja.
 21. Večje so priročne za zložljive dežnike, katere mokre pospravimo vanje, da nam ne močijo npr. avtomobila.
 22. V jesenskih in zimskih mesecih so naše dlani lahko zelo izsušene in stopala zelo razpokana. Po tem, ko nanje vtremo veliko kreme ali olja, jih prevlecimo s starimi nogavicami in pustimo čez noč – zjutraj pa občudujmo rezultat!
 23. Napolnjene s plastelinom, ki ga predhodno zavijemo v celofan, lahko postanejo odlična doma narejena žogica proti stresu.
 24. In za konec še ideja, ki nam bo prišla prav že zelo kmalu: 24 nogavičk obesite na dolgo (s srebrnim sprejem prebarvano) vejo in jih opremite s številkami, vanje pa za vso družino pripravite misli, naloge ali bonbone za vsak dan v decembru do božiča.

Foto: underthecblog.org

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.