Molimo za mir v Ukrajini!

Ko z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini, napade na državo in agresijo, tudi nad civilisti, je ena najbolj smiselnih stvari, ki jih lahko storimo, da se obrnemo po pomoč k Bogu.

Eden od načinov, na katere lahko prosimo za mir, je tudi spodnja molitev:

Dobri Bog,

ko spremljamo novice o napredovanju vojne, molimo in prosimo za spremembo src in misli, za deeskalacijo razmer v Ukrajini ter povrnitev dialoga.

Prosimo te za varnost in zaščito prebivalcev Ukrajine in mir v njihovi državi. Odpri svetovnim voditeljem oči, da bi spoznali, da je svet naš skupni dom in da narode veliko več stvari združuje, kot ločuje, ter bi se odvrnili od vojne in bili sposobni najti mirno rešitev.

Molimo tudi, da svet ne bi gledal stran od vojne in bi občutljiv za bolečino prizadetih pomagal tako pri vzpostavitvi miru kot prizadetim in vsem, ki bežijo pred napadi.

Oče, varuj Evropo, vlivaj nam poguma in zaupanja v Tvoje varstvo in pomoč. Pomagaj nam, da bomo posebej v času preizkušenj trdni v veri, da si bomo prizadevali za resnico, svobodo in mir.

Amen.  

K molitvi in mirni rešitvi razmer je pozval tudi papež Frančišek, ki je dan molitve in posta za mir v Ukrajini razglasil 2. marec – letošnjo pepelnično sredo. Vse vpletene je pozval, naj se vzdržijo vseh dejanj, ki bi lahko povzročila še večje trpljenje prebivalstva.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Pravkar sem si na 24 ur na hitro pogledala prispevek o Ukrajini. Menda bo Slovenija pomagala Ukrajini tudi z orožjem, s čeladami, s puškami, tako bodo pomagale tudi ostale države. Kam to vodi? Lahko se bojimo povračilnih ukrepov diktatorja Putina, ki je prav zadnje čase pokazal svoj pravi obraz. Kaj lahko pričakujemo od bivšega KGB-ejevca, ki se ima istočasno tudi za vernika in je v dobrih odnosih tudi z rusko pravoslavno cerkvijo? Strah nas je lahko, da se ta vojna razširi tudi na ostale evropske države. Se pa vprašam, a res ni druge poti, kot vojna, kako se bo Ukrajina lahko borila proti močni Rusiji? Res nihče ne more na kakšen način ustaviti tega psihopata? Koliko človeških žrtev je že bilo in koliko jih še bo?
    Kristus, usmili se, samo to lahko rečemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja