Mama Mija Cerar s 13. otrokom na poti z novo pesmijo želi blagoslovljen božič

Vir: Facebook

»Blagoslovljen božič« ni samo voščilo, ki ga bomo te dni pogosto izrekli, ampak tudi naslov nove pesmi, ki jo je izdala Mija Cerar, mama dvanajstih otrok, s trinajstim na poti! Mama, ki uživa v petju, v gradbeništvu in v prostovoljnem gasilstvu! Ali drugače povedano, lepotica z nežnim glasom, ki zna zavihati rokave.

Prav posebna mama

45-letna Mija z možem Francijem in otroki živi v Lukovici. Njen najstarejši sin je star petindvajset let, najmlajša hči pa dve leti. Čez teden dela v moževem gradbenem podjetju, kar pomeni, da ji pretežno moško gradbeno in zidarsko delo ni tuje – zidanje, betoniranje, varjenje, ometavanje, delo na strehi … čez vikend pa se rada odene v kaj bolj ženstvenega, kot so obleke in visoke pete.

V oddaji Jutro na Planetu TV je povedala, da si je vedno želela večjo družino: »Pri meni doma je bilo pet otrok, v moževi družini je bilo pet otrok.« Njen dan se začne ob pol šestih zjutraj in konča približno ob enajstih zvečer, vmes pa se zgodi vse živo. Sama pravi, da so kot v filmu Količinski popust, kjer otroci tekajo naokoli, a so zelo samostojni.

Pevska kariera

Kljub temu, da ima Mija od jutra do večera dela več kot dovolj, se je v določenem življenjskem obdobju odločila, da se preizkusi še v petju. Tega si je sicer želela že kot otrok, a je bila takrat preveč sramežljiva. Po zelo težki preizkušnji – izguba otroka na polovici nosečnosti in zapleti, ki so postavili njeno življenje na nitko – je čutila, da je dobila še eno priložnosti in da lahko iz slabe stvari potegne tudi kaj dobrega.

Letošnje leto ji je prineslo kar pet singlov (»Tisočkrat sem ti povedala«, »Zadnji utrip srca«, »Cesta življenja«, »Moj« in »Blagoslovljen božič«). Ob slednjem je zapisala: »To je pesem, ki nas v teh težkih časih opozori, kako pomembne so dobrota, nesebična ljubezen in pomoč vsem bolnim, izdanim, osamljenim.«

Pri nastajanju pesmi so ji pomagali tudi njeni otroci Klavdija, Viktorija, Anamarija in David, pri nastajanju videoposnetka pa tudi drugi.

Mija pa ni edina v družini, ki se ukvarja z glasbo. Tudi njena hči Natalija ima svojo pevsko kariero, dva sinova pa igrata v glasbeni skupini Bojsi.

Pričakovanje 13. otroka

Pred dvema mesecema je v omenjeni oddaji na Planetu TV tudi razkrila, da z možem pričakujeta trinajstega otroka: »Sem vesela, a tega z možem nisva načrtovala. Ker sem stara 45 let, sem mislila, da sem že v menopavzi. Medtem ko sem delala na strehi, se mi je zvrtelo, kar je bilo drugače od prejšnjih dni. Nato sem opravila test, ki je pokazal nosečnost.«

Mijino pesem lahko poslušate spodaj.


Preberi še:


Komentarji

  1. Lepa in prisrčna pesem. Vso srečo družini, še posebej mami želim srečen porod.
    Res neverjetna ženska, kako vse to zmore.

  2. Že vidim, kako se nekateri zmrdujejo. Kaj ji je treba? Naj se posveti otrokom, ne slavi ipd. A gre za sporočilo. Seveda ni prav, da bi človeka idealizirali. V vsaki družini, večji pa še posebej, je vedno veliko problemov.
    Bolj kot skladba je pomemben zgled, odločitev za življenje. Pogum staršev, da pričakujejo 13. otroka, je izjemen. Dobro je, da se to razve, saj zgledi vlečejo. Če Cerarjeva ne bi bila pevka, bi tega ne izvedeli, zato je pohvalno, da svoj pevski talent uporabi za promocijo življenja. Čestitke.

  3. Čudovita družina ,kjer je doma ljubezen , lahko ste mnogim za vzgled. Pesem ,ki jo pojete ogreje srce ,nekaj res lepega. Veliko sreče ,zdravja in ljubezni v letu 2022 vam želi ZDENKA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja