Kako ravnati ob PMS-ju – nasveti za moške

Foto: Shutterstock

Tisti čas v mesecu poznajo vsi moški. Opisali bi ga verjetno nekako takole: takrat je razdražljiva, tečna, prepirljiva, ne vem, kaj naj pričakujem.

Besede, ki si jih ne želi slišati nobena ženska. Pa čeprav držijo.

Kaj je tisti čas v mesecu?

Z izogibanjem vaše izbranke, se bo počutila zavrnjeno, vi pa se ne boste naučili soočanja z izzivi, ki jih prinaša ženski cikel.Malo pred menstruacijo se hormonsko stanje ženske spremeni. Količina spolnih hormonov pade, kar vpliva na to, kako ženska razmišlja, kako se počuti in kako se obnaša. Na njenem obrazu se lahko pojavijo mozolji, je utrujena, njeno počutje pa se zelo spreminja. Nekatere postanejo tudi depresivne. To običajno opisujemo kot predmenstrualni sindrom ali PMS, ki se pojavi že v tednu pred menstruacijo in se lahko nadaljuje še med menstruacijo.

Prvo pravilo: Ne pobegni

PMS naj ne bo za vas znak, da se umaknete na »varno« in počakate, da bo nevihta mimo. Z izogibanjem vaše izbranke, se bo počutila zavrnjeno, vi pa se ne boste naučili soočanja z izzivi, ki jih prinaša ženski cikel.

Drugo pravilo: Pazi na besede

Če ji rečete, da je preveč občutljiva, se bo počutila povoženo. Kajti njej so se sedaj določene stvari razjasnile. Če je prej npr. videla veliko razlogov, zakaj se otroci obnašajo tako, kot se, teh razlogov naenkrat ni več. In tudi vse nerešene zadeve v vajinem odnosu ponovno skočijo na plano. Zato je tako pomembno, da probleme rešujeta sproti, saj lahko pogovori v času PMS-ja vodijo v bitko.

Tretje pravilo: Imej načrt

Zdaj ko veste, da ima težka obdobja, se nanje pripravite. Čeprav zna biti frustrirajoče in izčrpavajoče, pa hitro mine. Še vedno je to ista oseba, saj se s PMS-jem ne prelevi v nekoga drugega, čeprav se vam na trenutke morda tako zdi.

Pa srečno.

Foto Getty images

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja