Kako dobro moški poznajo žensko telo? Nekaj žensk je delilo zanimive izkušnje

Foto: Canva

Otroci imajo včasih nenavadne izjave o tem, kako deluje človeško delo. Včasih pa se tudi odrasli ne izkažejo ravno kot dobri poznavalci tega, kako je ustvarjeno in kako deluje naše telo. Na Twitterju so ženske v objavi razkrile, kakšnih neumnih izjav so bile deležne glede svojega telesa, menstruacije in spolnosti.

Mož, s katerim sva poročena 13 let, reče »A spet?!« vsakič, ko dobim menstruacijo. Ja, spet. Žal mi je, da še nisem »odplačala«. Tako da naslednji mesec bo spet.

Neki tip me je prepričeval, da je pravilna nega nožnice ta, da jo po vsakem uriniranju obrišeš z milnico in krpo za umivanje, ker to počnejo ‘čiste’ ženske.

Nekoč sem imela fanta, ki me je vprašal, če sem žalostna ob vsaki menstruaciji, ker menstruacija pomeni mrtvega dojenčka.

Moj prijatelj je mislil, da ženske sploh ne kakamo. Mislil je, da vse spravimo ven s potenjem in lulanjem.

Moj prvi ginekolog mi je predpisal tabletke. Do naslednjega pregleda sem se zredila za 9 kilogramov in sem ga vprašala, če so lahko tabletke vzrok. Dvignil je tabletke in rekel: »Koliko kalorij misliš, da je v tem? Morda opusti sladoled …«

Ko sem hodila s fantom, me je vprašal, če lahko prestavim menstruacijo, da je ne bom imela ravno za njegov rojstni dan.

Oče mi ni nikoli dovolil, da bi dvignila nekaj težjega, ker je menil, da bi mi ob naprezanju jajčniki lahko eksplodirali.

28-letnik je verjel, da se ženska, ki je že rodila, ne more okužiti s spolno prenosljivo boleznijo.

Ko sem bila stara 15 let, sem se v šoli zvijala od bolečin zaradi menstrualnih krčev. Ležala sem na tleh pri medicinski sestri in poklicali so očeta, naj pride pome. Rekel je, da se pretvarjam, ker on ve, da moji krči niso tako hudi. Ker je poznal nekaj žensk in njihovi krči niso bili hudi.

Mene, ginekologinjo, je hotel prepričati, kje imam ščegetavček.

Nek fant je vztrajal, da če mi menstruacija en mesec zamuja, bo naslednji mesec prišla prej in to za točno toliko dni prej kot je v prejšnjem mesecu zamujala, tako da se izenači. Seveda moje menstruacije so samostojna entiteta, ki išče uravnotežen življenjski slog.

Moja prijateljica dostavlja sanitetni material. Srečala je inovatorja, ki je izumil menstrualne vložke velikosti 2,5 x 5 cm, ker je menil, da je nožnica cilindrične oblike s premerom 2,5 cm. Menil je, da vsi ostali v poslu po nepotrebnem zapravljajo material.

Sestrična si je na stranišču menjala vložek in je bilo slišati šumenje ovitka. Njen brat je hotel vedeti, zakaj je kosmiče na stranišču.

Fant mi je naročil, da ne smem vreči v smeti v kopalnici nobenih vložkov ali tamponov, ker bi to prestrašilo njegove sostanovalce.

Ginekolog mi je rekel, da je povsem normalno, če pri spolnih odnosih čutim močno bolečino. Da je to del tega, zakaj ženske manj uživajo kot moški.

Nekoč sem se s prijetnim starejšim gospodom (bil je poročen in imel odrasle sinove) pogovarjala o svojih težavah z medenično vnetno boleznijo in zdravljenjem. Vpraša me je, če bi moral tudi on obiskati zdravnika. Verjetno, da bi tudi njemu pregledal jajcevode.

Neki moški je dejal, da ne potrebujemo ne tamponov ne drugih pripomočkov, ker bi morale krvavitev preprosto zadržati.

Mnenje nekega kiropraktika: Ženske imajo naravno nožnične izcedke, ki vsebujejo lepljive snovi, ki povzročijo, da se male sramne ustnice sprimejo in tako ustvarijo zaporo, ki nadzoruje menstrualno kri in jo spusti skozi samo, ko ženska urinira. Moderna higiena z uporabo toaletnega papirja in mila očisti te naravne muko adhezivne izločke in povzroči obdobja krvavitve, ki se nam zdijo normalna, pa niso.

Neka starejša ženska je v reklami o endometriozi dejala, da je endometrioza božja kazen za dekleta, ki imajo spolne odnose pred poroko, ker prizadene le mlada dekleta, ki so »lahka«.

Nek znanec je mislil, da če ženske ne nosijo spodnjih hlač, tvegajo, da se bodo spodaj posušile.

Rekel je, da je semenčica tista, iz katere izvira osebnost otroka. Tako ima vsaka semenčica svojo osebnost. P. S.: Star je 30 let in ima otroka.

Moj, sicer dobro izobražen brat je bil v skrbeh glede mojega plavanja v nosečnosti, saj se je bal, da se bo dojenček utopil.

Najhujšo stvar sem slišala od odrasle ženske, ki je razlagala, da ne more razumeti, kako dojenček ne pade ven, ko je ženska noseča.

Nekdo je vprašal, če mora prekiniti spolni odnos z nosečo žensko, da ne bo imela dvojčkov. Še huje, skrbelo ga je, da bi prvi otrok povzročil prezgodnje rojstvo drugega.

Samozavestno mi je razložil, da vložki sodijo med noge, tampone pa se vstavi v zadnjico.

Moj mož je mislil, da se otroku odklopi popkovino in jo da nazaj noter. Kot cev, ki se uporablja za polnjenje pnevmatik.

Fant dvajsetih let je menil, da imajo vse ženske menstruacijo istočasno. Zaradi lune.

Imela sem fanta, ki mi je razlagal, da je en tampon mišljen za 7 dni. Da ga samo vstaviš pred začetkom menstruacije in počakaš, da je konec, potem pa odstraniš.

Oče mi ni dovolil uporabljati tamponov, ker mi lahko vzamejo nedolžnost in ker bi hodila okrog s penisom med nogami. Logika, ki ji še zmeraj verjame.

Ne morem verjeti, koliko ljudi še vedno ne verjame, kako boleče in neprijetne so lahko menstruacije. In se čudijo, kako se jih še nisem navadila.

Hodila sem s fantom, ki ni vedel, da menstruacija vključuje krvavitev. Vprašal me je, kako punce vemo, kdaj je konec menstruacije. Ko sem rekla, da takrat nehamo krvaveti, je v grozi zakričal: »Ti krvaviš?« in se umaknil.

Odraščala sem na kmetiji. Nekoč sem se s sodelavcem prepirala o tem, ali kokoši potrebujejo petelina, da nesejo jajca. Ni verjel, da petelin ni potreben, Poskusila sem z besedami: »Ženske sprostijo jajčece vsak mesec in to brez moškega.« Rekel je, da ženske potrebujejo moškega, da imajo lahko ovulacijo. Obupala sem.

 

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Tole je vse skupaj nekaj nametano,nima ne repa ne glave. Kaj ste želeli s tem člankom povedati oziroma kaj naj iz njega razberemo? Predsodke,nepoznavanje ženskega telesa? Res se čudim,da ob vsem znanju ki ga premoro,tako malo poznamo svoje telo,tako moški kot ženske,pa je to osnova za življenje!

  2. Jaz sem kot moški bil želena ženska družba, ker sem pred davnimi v srednji šoli dekletom razlagal osnovne pojme menstruacije. Imel sem mamo, ki je seksala skladno s ciklusom – danes je to popularen način, tudi na tem portalu. Večina iskrenih še rojena ni bila, ko je mama to že obvladala. Pravo kontracepcijo je imela zgolj 1x in takrat sem natal jaz. Bili so začetki, polno nepoznavanja. A je vedno smeh na to temo. Punce so se bale poljubi, držat za roke … če danes berem forume, rubrike “pomagaj Brane”, spletne portala za zmenke, … ni nepoznavanja nič manj v povprečju. Internet ni prinesel rešitve. Prinesel je informacije, a če nimaš pojma, ti vse informacije ne koristijo nič. Predsodki pa so še vedno vodilni pri mišljenju ljudi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja