Kaj sploh prikazuje film na frančiškanski cerkvi v Ljubljani?

Thumbnail

V zadnjih dneh je del javnosti zelo razburilo prikazovanje kratkega filma Čudež življenja, ki ga Zavod živim v tednu otroka predvaja izpred frančiškanske cerkve – na eni najbolj frekventnih točk v Ljubljani.

Prikazovanje je izzvalo nekaj izrazito nestrpnih odzivov, med katerimi prednjači odziv urada župana Mestne občine Ljubljana, v katerem zahtevajo prepoved projekcije in celo trdijo, da je neustavna.

Kako neverjetno nelogična je njihova zahteva, se lahko zavemo, če potegnemo preprosto vzporednico z vsakoletnim dogodkom, ki ga Ljubljana in njen župan srčno in tudi finančno podpirata – Parado ponosa. Je zavzemanje za nekaj, česar ni v slovenski ustavi, že neustavno?

Dogajajo pa se tudi prefinjene medijske manipulacije – portal 24ur.com je tako denimo zapisal, da “v filmu splav enačijo z ubojem”. Res?

Oglejte si filmček in presodite sami.

Vzporedno z akcijo Zavoda živim vteh dneh poteka še ena pro-life dejavnost: že tradicionalna molitev 40 dni za življenje. Predstavitev na njihovi spletni strani, tekoče dogajanje pa lahko spremljate na njihovem Facebook profilu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja