Jezus je … REŠITELJ

V gozdu je živela mama medvedka s svojim mladičem. Ta medvedek je bil pameten in močan. Pa tudi razvajen. Ko mu je mama prinesla sladkih jagod, je jokal, da hoče borovnice. Ko mu je hotela zvečer povedati pravljico o medvedku, ki je prepotoval svet, je hotel drugo. Nekega dne je prišla na obisk babica. Ko je videla, kako je z medvedkom, je mami zaupala svoj preizkušen nasvet. Že naslednje jutro je mama medvedka pripravila culo in zapustila brlog. Medvedek se je kot po navadi zbudil šele sredi dneva. Hitro je ugotovil, da mame ni nikjer. Glasno je stokal in jokal. Takšnega je našel sosed jazbec. Najprej je poslušal, nato pa medvedka spodbudil, da prevzame odgovornost za svoje preživetje. Medvedek je poslušal njegov nasvet. Ko se je iz počitnic vrnila mama, svojega sina skoraj ni prepoznala. Medvedek je bil miren, zadovoljen in samostojen.

Jezus je … REŠITELJ (Iz 62, 11).

V razmislek:

Si predstavljaš, kako je, če imaš vse, kar si želiš in potrebuješ? Da živiš na prelepem koščku Zemlje, kjer je vse tvoje? Imaš le eno samo pravilo, ki ga moraš upoštevati. Zelo ti je všeč. Srečen si.

Toda ne za dolgo. Nekdo te prepriča, da obstaja še več. Da si zaslužiš še boljše. Verjameš mu. A ko narediš prvi korak, spoznaš, da si se ujel v laž. Prepozno. Ostaneš brez vsega, kar si imel.

Prestrašen. Utrujen od nemoči in naporov. Čutiš bolečino. Zaradi napačne odločitve bežiš in se skrivaš.

Bog pa te išče. Preveč te ima rad. Obljublja ti pomoč. Rešenika, ki bi ti rad pomagal premagovati slabosti. Ki bi rad iz tvojega življenja odstranil žalost in temo. Tebi prepušča odločitev. Greš naprej sam? Ali skupaj z Njim?

Pogovor:

  • Se ti je že kdaj zgodilo, da se stvari niso izšle, kot si si želel?
  • Si se kdaj že znašel v kakšni veliki nevarnosti? Kako se je takrat rešilo? Kdo ti je pomagal?

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Rešitelj«.

Molitev:

Poišči si par. Zapri oči. Drugi naj te v tišini vodi čez ovire. Zaupaj, da bo to storil varno. Na koncu poti se mu zahvali za skrb in varno vodstvo. Vlogi še zamenjajta.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.