Jezus je … POSREDNIK

Nekoč sta šla medved in volk na sprehod skozi gozd. Naenkrat sta na poti zagledala velik kos mesa. Volk je rekel: »Jaz ga bom vzel.« Medved pa je zavpil: »Pa saj ga nisi našel ti! Moj je. Jaz sem močnejši od tebe.« Tako sta se prepirala, da nista opazila lisjaka, ki je prišel mimo. Tudi on je opazil na tleh kos mesa. Postalo mu je jasno, zakaj sta medved in volk tako glasna. Lisjak ni nič rekel. Pobral je meso in neopazno izginil. Medved in volk sta šele takrat ugotovila, da je bil njun prepir brez smisla.

Jezus je … POSREDNIK (1 Tim 2, 5).

V razmislek:

Posrednik je nekdo, ki se postavi vmes med dva, ki sama ne zmoreta rešiti spora. Pomaga jima najti rešitev, s katero bosta zadovoljna oba. Je bil torej lisjak dober posrednik?

Posrednika pa potrebuješ tudi, če želiš priti iz zemeljskega v nebeški dom. Zakaj?

Ker si človek, si grešnik. Zmeraj ga kaj polomiš. Pa čeprav se močno trudiš, da bi delal vse prav.

Na drugi strani pa je Bog. On je popoln. Je svet.

Sveti Bog in grešni človek ne moreta živeti skupaj. Človek se sam ne more rešiti greha.

Zato ti Bog podari posrednika.

Jezus stoji med Bogom in tabo. In jemlje nase težo vseh tvojih slabosti.

Pogovor:

  • Ko ga kaj polomiš, občutiš krivdo in sram. Če te očka ali mama ob tem še kaj opomnita, si misliš, da te nimata več rada. Kaj bi bilo najbolje, da takrat storiš?
  • Kdaj Jezus najlažje odvzame težo tvojih grehov, napak, slabosti?

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Posrednik«.

Molitev:

Zmolite molitev kesanja. (Moj Bog, žal mi je …)

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

 
 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja