Jezus je … MESIJA

Foto: Canva

Jaka je po poklicu reševalec. Vsako jutro se odpelje na reševalno postajo. Tam se preobleče v svoja delovna oblačila. Živo rumene ali živo oranžne hlače ter jopič. Ker dela podnevi in ponoči, v lepem in deževnem vremenu, v hiši in na cesti, mora biti njegova obleka nepremočljiva in dobro vidna. Zato so na oblačilih tudi odsevniki. Na jopiču pa je prišit še znak, ki ljudem sporoča, da je Jaka zdravnik. Čeprav je njegovo delo težko in dostikrat nepredvidljivo, se z zadovoljstvom vrača domov. Ker ve, da je lahko pomagal tistim, ki so potrebovali njegovo pomoč.

Jezus je … MESIJA (Mt 16, 16).

V razmislek:

Ko na ulici srečaš človeka, te že njegova obleka lahko spomni na njegovo pomembno delo. Policisti te v svoji modri uniformi varujejo pred nepridipravi. Kuharji s predpasnikom okoli pasu in kuharsko kapo na glavi pripravljajo dišeče kosilo. Da gasilci pogasijo požar, mora biti njihova obleka ognjevarna, nositi pa morajo tudi rokavice in čelado. 

Jezus pa ni imel nobene posebne obleke. Kot dojenček je bil povit v plenice. Ko je odrasel hodil iz kraja v kraj, pa je bil oblečen v preprosto oblačilo in obut v sandale. Na prvi pogled torej ni bil čisto nič drugačen kot ljudje tistega časa. Zato ni nič čudno, da ga marsikdo ni prepoznal. Kako le?

Ljudje so pričakovali nekoga iz kraljeve rodbine. Tako jim je napovedal sam Bog.

Toda, ko so zaslišali dečkovo ime, so vedeli. Mesija v hebrejščini. In Kristus v grščini. Jasno označujeta nekoga, ki je določen za posebno delo. In to ne katerokoli. Pač pa vladarsko. Saj v prevodu pomeni maziljenec. Z maziljenjem pa so ustoličevali samo kralje.

Pogovor:

  • Tvoje ime ti daje poslanstvo: k čemu te Bog po tvojem imenu kliče? H kakšnim dejanjem te vabi pomen tvojega imena? Npr.:  ime Manica izhaja iz imena Marija, ki pomeni »tista, ki jo Bog ljubi«. Kako lahko s svojim življenjem tudi jaz kažem, da imam rada Boga?
  • Imaš tudi ti kakšno posebno oblačilo? Ali znamenje? V katerem bližnji prepoznajo tvojo posebnost?

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Mesija«.

Molitev:

Zmoli desetko rožnega venca. Zase. Da boš dobro opravil nalogo, s katero te je Bog poslal na svet. Vsak spoštljivo izgovori Jezusovo ime. Molitev lahko nadaljujete tako, da dodajate Jezusova imena, ki jih že poznate.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

 
 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja