Jezus je … DAVIDOVA KORENINA

Na skalnem pobočju stoji star macesen. Težko je priti do njega, saj je pot strma in prepadna. A že na daleč se vidi, da je velik in trden. Samo on ve, koliko viharjev in neviht preživi v enem samem letu. Z njimi se odločno bori. Jeseni pa nanje hitro pozabi. Takrat se odene v zlato. Množice navdušenih planincev pridejo k njemu in občudujejo njegovo velikost in žar. Toda macesen se zaradi pohval ne prevzame. Ve, da brez močnih in razvejanih korenin nikoli ne bi zrasel v tako mogočno drevo.

Jezus je … DAVIDOVA KORENINA (Iz 9, 5-6).

V razmislek:

Tudi ti imaš korenine. Seveda ne rastejo v zemlji. Tvoje korenine so tvoji sorodniki. Nekaterih ne poznaš. Ker so že zdavnaj v nebesih. Z drugimi živiš. Dedek in babica. Očka in mama. Bratci in sestrice. Tete in strici. Bratranci in sestrične. Zaradi njih si takšen, kakršen si. Lahko si prepričan, da si tvoji bližnji zate želijo samo najboljše. Da odrasteš v poštenega in dobrega posameznika. Ki bo imel rad Jezusa. Zato ti pomagajo na tvoji poti. Te podpirajo. Kdaj tudi kaj omejijo. Imajo te radi.

Tvoja družina ni naključje. Bog jo je izbral zate. Da bi tudi preko tvojih sorodnikov lahko uresničil načrt, ki ga ima s teboj.

Za Jezusa je Bog izbral Marijo in Jožefa. Jožef, Jezusov skrbnik, je Davidov potomec. David je bil mogočen in spoštovan kralj. S to izbiro je Bog pokazal, da se v Jezusu pretaka kraljevska kri.

Pogovor:

  • V čem si močan?
  • Poznaš svoje družinske korenine? Od kod izvira tvoj rod?
  • Očka in mama naj ti povesta kakšno zanimivo zgodbo o vaših prednikih.

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Davidova korenina«.

Molitev:

Kralj David je pisal psalme. Pesmi, s katerimi je slavil Boga. Ga kaj prosil. Se mu opravičeval … Izberite enega in ga preberite.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

 
 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja