2. adventna nedelja: Jezus je … DARILO

Trije otroci so na večernem nebu opazili posebno barvo. Miklavž že peče piškote, se je spomnil najstarejši Jurček. Potem mu pa moram poslati pismo, je v hišo stekel bratec Jakob. Mala Tinka pa je ostala zunaj. Zaprla je oči in Miklavžu izrekla svojo največjo željo, ki jo imela že dolgo skrito v svojem srcu.

Jezus je … DARILO (Jn 1,17).

V razmislek:

Ali tudi ti vsako leto komaj čakaš na svoj rojstni dan? Kaj pa na Miklavžev večer? Odštevaš mesece. Tedne. Dneve. Razmišljaš, s kom bi praznoval. Se veseliš daril. In upaš, da se ti bo izpolnila vsaj ena skrita želja.

Verjamem, da imaš veliko lepih želja. Po navadi se ti tiste male kar hitro uresničijo. Nekoliko težje pa je z velikimi. Pomembnimi. Dostikrat minejo tedni. Meseci. Celo leta.

Včasih čakaš potrpežljivo in tiho. Drugič se pritožuješ. Morda tudi obupuješ. Jeziš se na Boga. Vztrajno ga prosiš. On pa kot bi se skril. Kot da te ne sliši. Noče in noče uslišati tvoje prošnje.

Morda še ni pravi čas. Morda se moraš še česa naučiti. Na primer, da bi se zavedal prave vrednosti darila, za katerega prosiš. Morda pa ima Bog sam kakšno boljšo zamisel. Ki ti jo bo posredoval v pravem trenutku.

Najboljša darila prihajajo od Boga. V to si lahko prepričan. Jezus je za to največji dokaz. Jezus je obstajal, še preden se je začel svet. In ostal bo z nami. Za vedno.

Pogovor:

  • Raje sprejemaš darila? Ali jih raje daješ?
  • Katero je največje darilo, ki si ga prejel? Od koga?

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Darilo«.

Molitev:

Imaš kakšno željo? Za katero želiš, da se ti uresniči v tem adventnem času? Ob adventnem venčku jo glasno izreci. Z vsem srcem zaupaj, da ti jo bo Bog izpolnil. Če je le dobro zate.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

 
 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja