Izbira pravega življenjskega sopotnika

Thumbnail

V življenju moramo sprejeti veliko pomembnih odločitev, od tega, kje bomo živeli, kakšen poklic si bomo izbrali in čemu bomo namenili naš denar. Najbolj pomembna odločitev pa je, s kom se bomo poročili. Ta odločitev ima velik vpliv na naše zadovoljstvo, našo prihodnost, otroke in družbo.

Toda ko gre za izbiro zakonca, večina izmed nas verjame verzom iz pesmi Bitlov: “Vse kar potrebujete, je ljubezen, ljubezen, ljubezen je vse, kar potrebujete! “

Kaj vse še verjamemo, pa dejansko ne drži?

1. Vse kar potrebujete, je ljubezen.

Zaljubljenost in romantična ljubezen do osebe nasprotnega spola nista najboljši podlagi za zakon. Romantična ljubezen je eden od najmanj pomembnih vidikov ljubezni, ki so potrebni za uspešen zakon. Ljubezen, ki jo najdemo v srečnem, dolgotrajnem zakonu, je sestavljena predvsem iz izkazov skrbi, prijaznosti in predanosti.

2. On / ona se bo spremenil-a, ko se poročiva.

Dejstvo je, da se večina po poroki ne spremeni kaj dosti.

3. Drugačen / drugačna bom, ko se poročim.

Pogosto upamo, da bo poroka prinesla popolnoma nov začetek, še posebej, če naše otroštvo in mladostništvo nista bili preveč lepi. Ko se poročimo, s sabo prinesemo ogromno »prtljage«. Kako srečno smo živeli, kako smo se razumeli s starši in kako dober je bil zakon naših staršev – vse to vpliva na srečo v našem zakonu.

Torej, kako pametno izbrati?

1. Spravite se v red.

Bodite pozorni na vse nerešene zadeve s sabo in svojo družino. Če se borite z depresijo, anksioznostjo, impulzi jeze, vam pogosto niha razpoloženje, poiščite pomoč še preden vstopite v resno zvezo. Vložite vse moči v prebolevanje ranjenosti in krivic, ki ste jih doživeli v družini. Delajte na odnosu s svojimi starši.

2. Vstopite v zakon z odprtimi očmi, po poroki pa jih imejte napol zaprte.

Ponavadi pa storimo ravno nasprotno: pred poroko si zatiskamo oči, po poroki pa opazimo vsako še najmanjšo napako.

3. Razrešite čim več problemov pred poroko.

Vedno je najbolje, da se čim več razčisti že pred poroko. Pogovorita se o željah, strahovih, pričakovanjih, izzivih in sanjah.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Nism imela prevec srecnega otrostva, torej bo moj zakon polomija?
    Napisali ste naj delamo na odnosu s svojimi starsi, jaz se trudim in pogovarjam…, pa ce me starsi ne sprejmejo, ne sprejmejo mojih idealov, zelja, ne verjamejo vame. Ne morem spremenit svojih starsev, lahko se spremenijo sami, zato se moram toliko bolj trudit jaz sama. Strah me je sem negotova kaj bo z mano v prihodnosti. S fantom se imava rada in se lahko veliko pogovarjava o vseh stareh.

    1. Nima te bit česa strah, če se zavedaš svojih napak, napačnih vzorcev, ki si jih prinesla iz družine in jih zamenjaš z bolj sprejemljivimi. Dobro je, da spoznaš zakaj je pri vas doma prihajalo do težav, da skušaš odpravit [u]vzroke[/u] zaradi katerih je bilo tako ne, da se ukvarjaš s posledicami. V veliko pomoč so ti lahko razne knjige na to temo (odnosi v družini, med partnerji), take malo bolj strokovne in pa iskren samokritičen (z obeh strani)pogovor s partnerjem. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja