Italijanske lezbijke proti nadomestnemu materinstvu: »Otrok ni potrošno blago!«

Thumbnail

50 italijanskih lezbijk se v razpravi o »nadomestnem materinstvu« oglasilo z izjavo, v kateri odločno nasprotujejo »kupovanju in prodajanju človeških bitij«, poroča reppublica.it.

S tem je poseglo v javno razpravo, ki trenutno poteka pri naših sosedih. Trgovanje z materinstvom v Italiji ni dovoljeno, vendar o njem po letošnji potrditvi zakona o civilnih zvezah istospolnih parov poteka burna javna razprava. Istospolni pari iz Italije tako za pridobitev otroka uberejo pot v tujino, kjer je nadomestno materinstvo dovoljeno (Kanada, Kalifornija, Indija …).

Lezbijke v izjavi pozivajo, naj države »spoštujejo zdravo pamet, po kateri je otrokova mati oseba, ki ga rodi, in ne pogodbena stranka ali darovalka jajčeca.« Zapisale so, da zavračajo tako trženje ženske reproduktivne sposobnosti kot tudi trženje otrok.

Podporniki izjave opozarjajo, da se nobena ženska po devetih mesecih nosečnosti ne bi bila pripravljena odpovedati svojemu otroku, če je v to ne bi prisilila huda finančna stiska. »Takšno altruistično darovanje ne obstaja, obstajajo le zlorabe,« so zapisali. Poudarili so tudi, da je treba na prvo mesto postaviti pravice otrok in ne »pravice« parov, da imajo otroka.

V svetovnem merilu je to doslej najbolj ostro nasprotovanje nadomestnemu materinstvu s strani homoseksualnih oseb.

Foto: media3.popsugar-assets.com

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja