Iskreni 7+

Thumbnail

Veselim se novega portala iskreni.net. Vem, da bo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih potreboval še marsikakšno izboljšavo in popravek – računam na čim več odzivov in pobud uporabnikov! –, toda ko ga odprem, resnično zagledam nekaj novega, svežega. Zavem se, da je pri svojih sedmih letih doživel svojo najbolj korenito prenovo doslej.

Pravijo, da je tam okoli sedmega leta v zakonu lahko težavno, celo kritično. Lahko pa je to čas, ko zakon doživlja prvo zrelost, čas, ko se mož in žena znova vrneta k poročni obljubi, da bi osvežila svoj odnos in naredila nov korak naprej.

Sedmico iskreni.net doživljam predvsem v njeni drugi dimenziji: kot pot k izviru, osvežitev in priložnost za nov korak.

Iskreni.net je na svojem začetku leta 2004 želel biti predvsem družinski spletni prostor in medij. Toda z nastankom e-priprave, Festivala družin ter drugih programov in dejavnosti je hitro presegel meje interneta ter postal družinska organizacija in obenem »blagovna znamka« znamka za sodobni družini prijazen stil življenja.

A v izviru iskreni.net je vedno bila želja biti na internetu družinski medij. V prvih sedmih letih nam je to uspelo včasih v večji, včasih v manjši meri. Upam pa si zapisati, da ta želja s tokratno prenovo dobiva svojo polno uresničitev.

O družini danes veliko govorimo. Toda ali jo tudi pristno in resnično živimo? Smo zares družina ali smo samo njen približek, nadomestek? Zaživeti družino v vsej polnosti je danes radikalna odločitev. V sedmih letih našega dela z družinami pri iskreni.net smo se prepričali, da veliko bolj radikalna, kot se nam je mogoče zdelo na začetku. Žal nas današnja družba k temu radikalizmu družinskega življenja ne spodbuja.

To se zelo očitno izrazi tudi v medijih, ki pišejo o družini. Vse prevečkrat lahko v medijih prebiramo plehke nasvete in polovične rešitve, ki pa ne odgovorijo na hrepenenje našega srca biti pristna in srečna družina.

Pri iskreni.net sem imel osebno možnost sodelovati v mnogih programih in se srečati z mnogimi zanimivi ljudmi, predanimi družinskemu življenju. Kar me je vedno najbolj nagovarjalo, je bilo to, da smo skupaj iskali pot, po kateri bi lahko v polnosti zaživeli našo poklicanost v zakon in družino. Da se nikoli nismo zadovoljili s polovičnimi rešitvami.

Prenovljenemu portalu iskreni.net želim, da bi bil prav to tisti +, ki ga bo v prihodnjih sedmih najbolj zaznamoval. In zaradi katerega ga bodo družine iskale, našle in z veseljem prebirale.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja