Pomladansko srečanje voditeljev programov Iskreni: fotografija

Thumbnail

V soboto, 21. aprila 2018, smo se na pomladanskem srečanju zbrali voditelji programov Iskreni. Udeležba ni bila tako množična kot na jesenskem, k čemur sta pripomogla predvsem čudovita aprilska sobota in pa prislovična zasedenost naših voditeljev z družinskimi in drugimi obveznostmi. Kljub temu se nas je zbralo primerno število – včasih je debata v manjši skupini lahko še bolj kvalitetna kot v veliki množici, kar se je izkazalo tudi na koncu našega srečanja.

Voditelji programov in fotografija

Izobraževalni del tokratnega srečanja voditeljev je bil namenjen tematiki fotografije. Pripravil ga je Tomaž Sokol, voditelj delavnic teologije telesa, sicer pa tudi podjetnik, katerega del poklicnega poslanstva so tudi fotografske storitve.

Z izzivom fotografiranja se srečuje večina naših voditeljev, saj je fotografija čedalje bolj pomembna pri reportažah z naših programov ter pri njihovi predstavitvi in marketingu. Osnove fotografiranja, ki nam jih je podal Tomaž, so nam bile zato zelo dragocene.

Skrbeti za fotografiranje na programih je za voditelja, katerega prva skrb je seveda izvedba programa in usmerjanje procesa v udeležencih, pogosto zahtevna naloga, sploh če je tim majhen. Na različnih programih je tudi različna meja med željo udeležencev po zasebnosti in pripravljenostjo za fotografiranje trenutkov tekom programa. Podelili smo si izkušnje in skušali drug drugemu svetovati, kako najbolje pristopiti k izzivu fotografiranja na programih.

Programi za zakonce – v kaj smo poklicani?

Drugi del srečanja je bil namenjen pogovoru o naših ponudbi za zakonske pare. Ovrednotili smo delo preteklih let, predvsem izkušnje programa Zazrita si v oči in spoznanja o delu z zakonci, ki smo jih bili v zvezi s tem deležni. Pri tem nam je bil v zelo veliko pomoč gostujoči par, ki ni del voditeljske ekipe, je pa imel izkušnja zadnjega vikenda Zazrita si v oči, ki smo ga izvedli v začetku aprila v Strunjanu.

Spraševali smo se naši poklicanosti na področju dela z zakonci, še posebej v luči čedalje večjega poudarka na delu s celotno družino (več o tem vam bomo predsatvili kmalu) in na druge ponudbe programov za zakonce, ki jih je v slovenskem prostoru čedalje več.

Odprt pogovor in iskrivo iskanje idej nam bo gotovo pomagalo pri postavitvi programov za zakonce v naslednjem programskem letu.

Zahvala Petri in dobre želje Urški

Zaključek srečanja je bil ob pici tudi malo praznovanjski. Zahvalili smo se Petri Lukan, naši vodji programov, ki je tik pred srečanjem voditeljev nastopila porodniški dopust, in vse dobro zaželeli Urški Pregl, ki se je z njega vrnila in bo za prihodnje porgramsko leto prevzela odgovornost vodje programov Iskreni.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja