“Internetni” oče, ki uči praktičnih veščin: “Želim spodbuditi ljudi, da zmorejo sami narediti marsikaj!”

dad_how_do_iFoto: zajem zaslona YouTube

Rob Kenney je na Youtube kanal naložil video, v katerem preprosto in zabavno prikaže, kako si zavezati kravato. Nič posebnega, bi lahko rekli tako na prvi pogled. A je že od prvega dne dalje s svojim pristopom in s svojo zgodbo osvojil srca mnogih in tako ima sedaj že skoraj 2 milijona sledilcev.

Rob je odraščal praktično brez očeta. Sicer je njega in njegovega brata zapustil šele pri 12-ih letih, a je bil tudi do takrat pravzaprav neprisoten. Večkrat se je zalotil, koliko stvari bi ga pravzaprav oče moral naučiti in mu jih pokazati. Ko je sam postal oče, se je odločil, da bo svoje pridobljeno znanje posnel in ga posredoval vsem tistim, ki odraščajo v podobnih okoliščinah kot je odraščal sam. “Posredujem osnovne veščine, ki bi se jih vsak moral naučiti od svojega očeta,” pravi.

Serijo posnetkov je poimenoval “Dad, how do I?”, kar bi lahko preprosto prevedli kot „Oče, kako se to naredi?“. V posnetkih tako med drugim prikaže, kako se preveri in zamenja olje v avtomobilu, kako zamenjati počeno avtomobilsko gumo, kako se pripraviti na razgovor za službo, kako se obriti, kako popraviti zamašen odtok, …

V zadnjem mesecu se mu je oglasilo ogromno ljudi, ki se mu zahvaljujejo za praktične nasvete, ki jim jih starši niso nikoli predali in mu govorijo o svojih težkih izkušnjah odraščanja brez očeta.

“Želim si, da bi lahko odpisal vsakemu posebej, pa je to popolnoma nemogoče”, je dejal Rob v posnetku, v katerem se je ganjen zahvalil odzivu, nad katerim je popolnoma presenečen.

Meni, da za mlade odrasle, ki ne dobijo “praktičnih navodil za življenje”, to niso samo posnetki, kjer se učijo, kako urediti stvari. „Vidim, da gre za veliko več, gre za to, kako lahko imaš svojo odraslost pod nadzorom, kako lahko z njo upravljaš.“

V začetku ni razmišljal o tako velikem dosegu, izhajal je zgolj iz svojih izkušenj, ko je videl, koliko on kot oče da svojim otrokom in česa vse pravzaprav ni prejel od svojega očeta.

“Mislil sem si: če lahko s tem pomagam le nekaj ljudem, bom srečen. Jaz sem se moral znajti, moral sem se sam vse to nekako naučiti. Želim spodbuditi ljudi, da zmorejo sami marsikaj narediti!“

Vir: youtube.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja