Duhovna posvojitev nerojenega otroka v Logatcu

Thumbnail

V nedeljo, 28. 12. 2014, na narodni dan molitve za nerojene, je Zavod ŽIV!M v sodelovanju z iskreni.net župljanom v Logatcu predlagali zanimivo in drzno pobudo. Predlagali so jim “duhovno posvojitev nerojenega otroka”.

Življenje marsikaterega še nerojenega otroka je morda prav v teh prazničnih dneh ogroženo, bodisi zaradi zdravstvenih težav bodisi zaradi umetne prekinitve nosečnosti. Duhovna posvojitev nerojenega pomeni, da se oseba zaveže, da bo devet mesecev molila molitev za posvojenega nerojenega otroka, ki ga sicer ne pozna in ga verjetno ne bo nikoli spoznala, a njegova starša razmišljata o splavu ali pa je njegovo življenje ogroženo na kakšen drug način.

Odločitev za devetmesečno molitev je precej velika obveza, a če pomislimo, da s tem nekomu morda rešimo življenje, ta žrtev gotovo ni pretežka.

Po besedah Katarine Nzobandora, direktorice Zavoda ŽIV!M, je predstavitev duhovne posvojitve nerojenega otroka med Logatčani naletela na izjemno pozitiven odziv: »Že ko sem odhajala iz cerkve, so me ljudje ustavljali in prosili za letake, na katerih je bila zapisana molitev. Male zgibanke so privlačno oblikovane, prav vsak je želel svojo in mnogi so jih vzeli celo več. Upam, da bodo tako zakrožile po celem mestu!«

»Prepričana sem, da bo molitev za nerojene rešila mnoga življenja. Kdor reši enega, reši cel svet!« še dodaja Nzobandora.

Zgibanke za duhovno posvojitev so na voljo v sedmih različnih barvah in podobah ter so še na razpolago v Zavodu ŽIV!M ([email protected]). Notranjost ene izmed njih si lahko ogledate spodaj.