Družinsko samooskrbni z elektriko? Da se, tudi če živite v bloku.

Foto: Shutterstock

Ni lepo, ko nekdo v poslu iskreno misli na družine?

Pa ne iz koristoljubja, ampak z željo, da bi jim pomagal, jih naredil bolj neodvisne, svobodnejše in bolj brezskrbne. Področje energetike je eno tistih, ki nam zadnja leta neredko povzroča sive lase, zato je to še posebej področje, kjer je smiselno poskrbeti za samooskrbnost. Če pa je to mogoče še na način, ki je prijazen do okolja – s koriščenjem zelene, sončne energije – pa še toliko bolje!

Širša družina samooskrbna s pomočjo ene sončne elektrarne

V podjetju SunContract so šli družinam konkretno naproti tudi s svojim poslovnim modelom. Ena njihovih novih storitev ima namreč družino tudi v imenu – imenuje se Družinski paket s prenosom viškov. Gre za privlačno rešitev za družine, ki zagotavlja samooskrbo po novi uredbi o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije.

Ponudba omogoča samooskrbnost z električno energijo ne le tistemu, ki ima sončno elektrarno na svoji strehi, ampak tudi njegovim družinskim članom. Nekdo, ki ima sončno elektrarno na strehi v Celju, lahko strošek elektrike s prenosom lastnih viškov proizvedene elektrike, pomaga znižati še sebi na vikendu na obali, pa tudi svoji mami v Laškem in sinu, ki kot študent živi v najetem stanovanju v Ljubljani, bratrancu v Mariboru … S tem imajo od proizvedene energije koristi vsi in vsi prihranijo.

Storitev omogoča prenos viškov proizvedene energije na druge družinske člane oz. izplačilo bonusa, s katerim lahko posameznik pokriva stroške porabe energije v času, ko njegova sončna elektrarna energije ne proizvaja (denimo ponoči). Prenos viškov je mogoč tudi na druge odjemalce prek SunContractove tržnice, ki omogoča neposredno trgovanje med uporabniki.

Optimizirajo vašo oskrbo

Poleg tega strankam ponujajo tudi hibridne razsmernike in pametne baterije, ki prek avtomatiziranega upravljanja pripomorejo k večji samooskrbi, optimizaciji porabe in bonusa (npr. koriščenja lastnih viškov ob urah, ko so cene elektrike na trgu visoke, dodatnega polnjenja iz omrežja, ko so nizke ipd.) pa tudi zniževanja stroška dogovorjene obračunske moči, ki ga določa novi omrežninski akt.

Ste mislili, da ne morete imeti lastne sončne elektrarne? Seveda jo lahko imate!

Vsem tistim, ki nimajo možnosti postavitve lastne sončne elektrarne oz. vključitve v družinski paket prek svojih bližnjih, za elektrarno niso mogli pridobiti soglasja, živijo v bloku ali pa bi samo želeli investirati v zeleni prehod in imeti nekaj od tega, pa so ponudili najem sončnih panelov prek nakupa NFT žetonov. Gre za nezamenljive žetone, povezane s sončnimi paneli, ki vsem kupcem omogočajo, da imajo koristi od lastne sončne elektrarne, ki jo upravljajo iz svojega telefona, z njo pa nimajo nobenih stroškov vzdrževanja.

S takšno investicijo, ki jo je mogoče izvesti na NFT tržnici podjetja SunContract, lahko posameznik v Sloveniji prav tako koristi energijo, ki jo proizvajajo z njegovim NFT žetonom povezani sončni paneli, kupec kjerkoli na svetu pa lahko v svojo SunContract denarnico prejema prilive na podlagi te proizvedene energije ali pa s temi žetoni poljubno trguje. Najem enega panela za desetletje na SunContractovi NFT tržnici trenutno stane približno 150 evrov.

V podjetju SunContract stremijo k demokratizaciji, decentralizaciji in digitalizaciji obnovljive energije, ki je z njihovo novo ponudbo z nekaj kliki od kjerkoli na svetu dostopna vsakomur. S tem družine delajo še bolj samooskrbne, neodvisne od nihanj cen energije in brez skrbi, da bi se zaradi sočasne uporabe več gospodinjskih aparatov ob pogledu na račun za elektriko držali za glavo.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja