Dogovorjeno: tudi v 2018 bo Festival družin na Visokem!

ThumbnailVir: Zavod Iskreni

»Festival družin mi postaja čedalje bolj všeč. Pa sem na njem bila že enajskrat!« Tako je lani, po 11. Festivalu družin, zapisala Mica Škoberne, ki je – verjeli ali ne – res bila na vseh dosedanjih festivalih.

Lanski Festival družin je pomenil vstop v novo desetletje osrednje družinske prireditve v Sloveniji: zanamovala ga je bolj preprosta, z naravo povezana in kljub otroškemu živžavu notranje umirjena “uporabniška izkušnja”.

Prepričani smo, da je k tej spremembi, ki je nagovorila mnoge družine, v veliki meri pripomogla čudovita lokacija: festival smo izvedli na Visokem v Poljanski dolini, ob Tavčarjevem dvorcu. Zakaj, smo podrobno pojasnili lani.

Po uspešni izvedbi, je bila želja vrniti se, znova doživeti srečanje družin na Visokem.

15. do 17. junij 2018 – zabeležite si v koledar!

Občino Gorenja vas – Poljane, ki je lastnica Tavčarjevega dvorca, smo iskreni.net obiskali včeraj. In to ne brez razloga: direktor Zavoda iskreni.net Igor Vovk je z županom Milanom Čadežem podpisal dogovor, da bo Festival družin na Visokem tudi v letu 2018.

Z včerajšnjim dnem so tako tudi uradno stekle na polno priprave na 12. Festival družin, za pripravo katerega skrbi organizacijski odbor v okviru Zavoda iskreni.net, sodeluje pa več kot 100 prostovoljcev in nastopajočih.

Tako kot že nekaj let doselj bo festival potekal čez vikend, tokrat od 15. do 17. junija 2018. Zabeležite si v svoj koledar že danes!

Festival družin sodi naravno v okolje ene najlepših gorenjskih občin

“Veseli me, da bo tudi letošnji Festival družin v občini Gorenja vas – Poljane. Prepričan sem, da Festival družin sodi naravno v našo občino. Želimo si, da boste pripravili program, ki bo omogočil spoznati tudi naše prelepe kraje. V primeru lepega vremena pričakujemo še več ljudi kot minulo leto,” je ob sklenitvi dogovora dejal župan Milan Čadež.

Igor Vovk je izrazil hvaležnost županu, da smo našli skupni jezik, ki bo omogočil drugo zaporedno izvedbo Festivala družin na Visokem.

Že lani je bila v Zavodu iskreni.net želja, da bi več sodelovali z lokalnim okoljem, a ob spoznavanju nove lokacije, ki s seboj prinese vrsto tehničnih novosti, za to žal ni bilo dovolj časa in razpoložljivih človeških moči. Letos, ko smo že bolj domači, pa želimo to sodelovanje okrepiti.

Tavčarjev dvorec odslej kuturni spomenik državnega pomena

Od lanskega Festivala družin se je na Visokem zgodilo še nekaj pomembnega. Tavčarjev dvorec je bil skupaj s sosednjo Debeljakovo domačijo razglašen za kulturni spomenik državnega pomena.

To med drugim tudi zahteva še bolj skrbno upravljanje z bogato kulturno in naravno dediščino. Prepričani smo, da se prav prireditev, kot je Festival družin, z visoko ravnjo kvalitete programa za družine lepo vklaplja v okolje lepe narave in dragocenega bisera kulturnega spomenika.

In je na nek način skupaj z drugimi prireditvami, ki se jih udeležujejo otroci, najlepše znamenje novega življenja, ki ga je speči lepotici vdihnila prizadevnost občine in drugih sodelujočih v preteklih letih.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja