Dobitnica bronaste medalje in mama Gloria Kotnik: Največji dosežek v življenju me čaka doma

Vir: Shutterstock

Danes so naše oči uprte v izjemno žensko Glorio Kotnik – najboljšo slovensko deskarko, ki nas je na sam kulturni dan razveselila z bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu.

32-letna Velenjčanka pa nas ni samo navdušila s svojim odličnim nastopom, ampak nas je tudi ganila do solz s svojo življenjsko zgodbo, ki smo jo v nekaj utrinkih lahko ujeli v njeni prvi izjavi za TV Slovenija. Polna čustev in še skoraj v nejeveri, kaj si je ravno prislužila, je pred kamerami svoj uspeh podarila svojim najbližjim, ki so ji ves čas stali ob strani in poudarila, da je njen največji dosežek njen otrok, medalja pa le nagrada za ves trud.

Dvakrat dala deskanje na stranski tir

Kljub temu, da se je Gloria z deskanjem ukvarjala vse od malih nog (njen oče je deskarski trener Peter Kotnik), ji je športno življenje kljub mnogih uspehom prineslo tudi težke trenutke: zaradi izgorelosti je morala kar dvakrat prekiniti svojo kariero. V intervjuju za Mično je spregovorila, da je bila pri drugem premoru tako fizično kot psihično izgorela, saj si je zadala preveč stvari. A ravno ta drugi premor in z njo povezana pandemija, ki je ovirala njene karierne načrte, ji je dal priložnost, da se je odločila za otroka, ki si ga je vedno želela. In tako sta pred dobrim letom s partnerjem Željkom dobila sina Maja.

Izpolnila svoj glavni življenjski cilj … in njen »cilj« jo je vrnil nazaj med tekmovalke

Zdaj, ko sem izpolnila svoj glavni življenjski cilj, tudi lažje funkcioniram na drugih področjih.

Kot je sama povedala, je z rojstvom otroka izpolnila svoj glavni življenjski cilj in ugotovila, da v materinski vlogi tudi lažje funkcionira: manj se čuti obremenjena na drugih področjih. A zagotovo si ni predstavljala, da ji njen sin ne bo samo izpolnil njenih življenjskih sanj, ampak ji tudi pomagal k uspešni vrnitvi na snežne strmine. Takole je konec januarja zapisala: »Za to ima največ zaslug moja največja sreča, Maj. To neverjetno malo bitjece me je naučilo, kaj je v življenju zares pomembno, zato se prav dosti nisem obremenjevala. Moja družina mi pomeni vse in prav nič drugega nima pomena, če jih moj uspeh ne bi tako veselil kot mene. Naučila sem se, da sta pri materinstvu improvizacija in fleksibilnost ključnega pomena!«

Glorii je prav materinstvo prineslo drugačen pogled na življenje, dalo vero vase, energijo, zagon in ljubezen do svojega najljubšega športa. Prerojena in z neomajno podporo njenih domačih si je Gloria danes prislužila bronasto kolajno. Neverjetna zgodba in še bolj neverjetna olimpijka, ki si zasluži »globok poklon«, saj nas uči, kako nas lahko življenje preseneti, če se prepustimo njegovemu toku.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Bravo, Gloria kot ženska,mamica in športnica. Dokazuješ,kako veliko stvari ženske zmoremo in kako si postavljamo prioritete.
    Zato zaupam da bo naš rod šel naprej,z vsemi vzponi in padci navkljub.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja