Daj mu ime Jezus

Vir: Pixabay

Mala Milka je imela zelo rada cvetlice. Vsako, ki je rasla na vrtu ob njihovi hiši, je dobro poznala po imenu. Od svoje babice je izvedela, da raste v daljnih krajih čudežna roža. Na svetu ni lepše in bolj dišeče. Milka se je odločila, da gre na pot in jo poišče. Hodila je iz kraja v kraj. Spraševala mimoidoče, ali vedo za pot k čudežni roži. Po dolgem iskanju se je vrnila domov praznih rok. Ker babica ni poznala imena cvetlice, je Milka ni mogla najti.

Daj mu ime Jezus (Mt 1, 21).

V razmislek:

Imena so lahko zelo različna. Kratka. Dolga. Enobesedna. Sestavljena. Slovenska. Tuja. Vsako nosi tudi svoj, čisto poseben pomen.

Tvoje ime je zagotovo čudovito. Izbrano iz ljubezni. Ravno pravšnje zate. Zaradi njega te mnogi prepoznajo. V šoli. Pri verouku. V tvoji soseščini.

Tudi Bog si želi, da bi njegovega Sina prepoznal vsak. Že po imenu. Zato mu je tudi sam skrbno izbral ime. »Daj mu ime Jezus.« Je bilo angelovo sporočilo Mariji in Jožefu. In onadva sta izpolnila, kar jima je zapovedal angel.

Če rad bereš Sveto pismo, ali pa poslušaš svetopisemske zgodbe, potem že veš, da to ni edino ime za božjega Sina. Je najpogostejše. Obstaja pa še več kot dvesto drugih. Različnih. In vsako izmed njih ti lahko pove nekaj o človeku, ki se je pred več kot 2000 leti rodil v revnem hlevu. Kdo je. Kakšen je. Kaj počne. In kaj te uči. Zakaj ga tudi po tolikem času občuduje veliko ljudi.

Pogovor:

  • Skupaj raziščite, kaj pomenijo vaša imena. Pomagajte si z leksikonom imen ali s svetovnim spletom.

Ker ima Jezus ogromno imen, je za otroke pripravljena tudi aktivnost – zvezde. Zvezde izrežite iz predloge (lahko pa tudi ne), prilepite na karton, obrežite in oblepite s srebrno aluminijasto folijo. Z alkoholnim flomastrom nanjo zapišete posamezno Jezusovo ime. Z zvezdami lahko okrasite stanovanje, jih daste na smrečico, obesite nad mesto, kjer bo stal hlevček …

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Jezus«.

Molitev:

Vsak spoštljivo izgovori Jezusovo ime. Molitev lahko nadaljujete tako, da dodajate Jezusova imena, ki jih že poznate.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja