Daj mu ime Jezus

Vir: Pixabay

Mala Milka je imela zelo rada cvetlice. Vsako, ki je rasla na vrtu ob njihovi hiši, je dobro poznala po imenu. Od svoje babice je izvedela, da raste v daljnih krajih čudežna roža. Na svetu ni lepše in bolj dišeče. Milka se je odločila, da gre na pot in jo poišče. Hodila je iz kraja v kraj. Spraševala mimoidoče, ali vedo za pot k čudežni roži. Po dolgem iskanju se je vrnila domov praznih rok. Ker babica ni poznala imena cvetlice, je Milka ni mogla najti.

Daj mu ime Jezus (Mt 1, 21).

V razmislek:

Imena so lahko zelo različna. Kratka. Dolga. Enobesedna. Sestavljena. Slovenska. Tuja. Vsako nosi tudi svoj, čisto poseben pomen.

Tvoje ime je zagotovo čudovito. Izbrano iz ljubezni. Ravno pravšnje zate. Zaradi njega te mnogi prepoznajo. V šoli. Pri verouku. V tvoji soseščini.

Tudi Bog si želi, da bi njegovega Sina prepoznal vsak. Že po imenu. Zato mu je tudi sam skrbno izbral ime. »Daj mu ime Jezus.« Je bilo angelovo sporočilo Mariji in Jožefu. In onadva sta izpolnila, kar jima je zapovedal angel.

Če rad bereš Sveto pismo, ali pa poslušaš svetopisemske zgodbe, potem že veš, da to ni edino ime za božjega Sina. Je najpogostejše. Obstaja pa še več kot dvesto drugih. Različnih. In vsako izmed njih ti lahko pove nekaj o človeku, ki se je pred več kot 2000 leti rodil v revnem hlevu. Kdo je. Kakšen je. Kaj počne. In kaj te uči. Zakaj ga tudi po tolikem času občuduje veliko ljudi.

Pogovor:

  • Skupaj raziščite, kaj pomenijo vaša imena. Pomagajte si z leksikonom imen ali s svetovnim spletom.

Ker ima Jezus ogromno imen, je za otroke pripravljena tudi aktivnost – zvezde. Zvezde izrežite iz predloge (lahko pa tudi ne), prilepite na karton, obrežite in oblepite s srebrno aluminijasto folijo. Z alkoholnim flomastrom nanjo zapišete posamezno Jezusovo ime. Z zvezdami lahko okrasite stanovanje, jih daste na smrečico, obesite nad mesto, kjer bo stal hlevček …

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Jezus«.

Molitev:

Vsak spoštljivo izgovori Jezusovo ime. Molitev lahko nadaljujete tako, da dodajate Jezusova imena, ki jih že poznate.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja