»Čudovito izgledaš. Gotovo mož zelo lepo skrbi zate!«

Vir: Shutterstock

Ženske, se kdaj zaveste, kako izjemno je za nas pomembno, da smo ljubljene? Kako odločilno to vpliva na naše počutje, naše obnašanje, celo na naš izgled?

Sama sem se tega zavedla šele, ko so se mi v kratkem zgodili trije dogodki, ki so mi dali misliti o tem.

Po telefonu sem po več letih govorila z znanko, ki je potrebovala nasvet iz moje stroke. »Čudovito zveniš,« je rekla, »gotovo mož zelo lepo skrbi zate!« Sprva sem bila zaprepadena. Kako lahko kompliment meni tako hitro postane kompliment mojemu možu!? A že hip zatem sem začutila, kako zelo ima prav. Res, za mojo srečo in zadovoljstvo gre gotovo več kot polovica zaslug njemu.

Nato sem ugotovila, da imava s sosedo skupno znanko. »Njo mora imeti pa mož res izjemno rad,« je pokomentirala: »Zdaj, s štirimi otroki, bolje izgleda kot je v srednji šoli!« In čeprav moža poznam le s fotografije, se mi je sklep zdel kar smiseln.

Potem pa sem na spletu, kjer kroži kopica precenjenih citatov, našla enega res zanimivega:

»Izkušenega služabnika Božje besede so nekoč o nekem človeku vprašali: ‘Ali je dober kristjan?’ Božji mož je odgovoril: ‘Ne vem. Ne morem vam še povedati. Nisem še srečal njegove žene.’«*

In to je to! Kamorkoli gremo, na svojem obrazu nosimo odsev moževe pozornosti, skrbi, naklonjenosti …, njegove ljubezni. Tako rekoč na obrazu nam piše, kako mož skrbi za nas in kako se z njim razumemo.

Večkrat si moram reči, kadar me skrbijo nepomembnosti, ali pa pomembne stvari, na katere nimam vpliva – hej, moj mož me ljubi, moje življenje je lepo! In ko to pomislim, se dejansko počutim mnogo bolje.

Kamorkoli gremo, na svojem obrazu nosimo odsev moževe pozornosti, skrbi, naklonjenosti …, njegove ljubezni. Tako rekoč na obrazu nam piše, kako mož skrbi za nas.

Ne sme mi postati samoumevno, da imam ljubečega, skrbnega in zvestega moža. Moram mu dati priznanje za to, da je tako dober mož, s tem da ostajam pozitivna, da se ne pritožujem nad malenkostmi. In nikoli ne smem pozabiti dajati nazaj. Ker me tudi on potrebuje, čeprav to morda manj jasno pokaže.

Dragi moški, ki to berete – rada bi vam rekla: za vaše žene resnično ni nepomembno, kako pozorni, ljubeči, ustrežljivi in potrpežljivi ste. Pa tudi, da vaš trud, vaše pozornosti ne grejo v nič, da niso zaman, niso spregledane. Tudi kadar imate tak občutek. Splača se potruditi, ker bo na dolgi rok vse zapisano na ženinem obrazu. Tega pa bi gotovo kar se da dolgo radi gledali lepega, kajne?

Če verjamemo sv. materi Tereziji, bo imela vaša ljubezen celo še mnogo širši vpliv: ob prejemu Nobelove nagrade za mir je na vprašanje »Kako širiti mir po svetu?« odgovorila: »Pojdite domov in ljubite svojo družino.« Nikar in nikdar, dragi možje, ne podcenjujte vpliva svoje ljubezni.

Da bi se vedno lahko pohvalili z ljubljeno ženo, vam želim!

* (Mislim, da je iz knjige Dereka Princea: Možje in očetje.)

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja