Božični prazniki so namenjeni preživljanju časa z družino, ne z domačimi nalogami

Foto: Shutterstock

Italijanski minister za šolstvo Marco Bussetti je šole pozval, naj med božičnimi prazniki otrok ne obremenjujejo z domačimi nalogami, tako da lahko ti več časa preživijo s svojimi družinami.

Manj domačih nalog

Šolam je tako poslal okrožnico, v kateri je učitelje prosil, naj zmanjšajo količino domačih nalog ter jih opomnil, da prihajajo prazniki, ki so »čas počitka za učence in družine«.

Bussetti je dodal, da je preprosto želel spodbuditi ravnatelje in učitelje, da razmislijo o delovni obremenjenosti in otrokom omogočijo, da počitnice izkoristijo za druge dejavnosti, v katerih uživajo, vključno s preživljanjem časa s prijatelji.

»Imamo odličen standard poučevanja, včasih pa se zmogljivost meri glede na delovno obremenitev in to je napaka,” je dejal. Italijanski učenci glede na študijo Business Insiderja iz leta 2016 vsak teden prejmejo povprečno za 8,7 ur domačih nalog. Edina država, kjer otroci dobijo več domače naloge, je Rusija, kjer otroci prejmejo za 9,7 ure domačih nalog. Najmanj naloge otroci prejmejo na Finskem in v Južni Koreji.

Italijanska vlada v ohranjanju tradicionalnih družinskih vrednot

Matteo Renzi, nekdanji premier, je Bussetijeve besede kritiziral. “Domača naloga pomaga otrokom, da rastejo, se učijo in se bolje razvijajo,” je dejal. “In morda lahko te naredijo skupaj s starši. Ampak reči, da mora otrok narediti manj domačih nalog, da bi imel več prostega časa, se mi zdi ekstravagantno.”

Ukrep ministra je v skladu s poudarkom italijanske vlade na ohranjanju tradicionalnih družinskih vrednot. V septembru je italijanski podpredsednik vlade že predlagal omejitev delovnih časov trgovin v nedeljo, ker naj bi liberalni delovni čas uničeval italijanske družine. Vlada je v predlog proračuna za leto 2019 vključila tudi brezplačno zemljo in nanjo vezan brezobrestni kredit za vse starše, ki se bodo odločili za tretjega otroka.

Prejšnji mesec je Bussetti dejal, da je podprl predlog za izobešaje križev v vseh italijanskih šolah ter jaslice v božičnem času. Dejal je, da sta oba simbola del italijanske identitete.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja