6 razlogov, zakaj z možem nikoli ne snameva poročnih prstanov

Foto: Shutterstock

Z možem nisva vedno enotna, včasih se skregava in si greva zelo na živce. Kljub temu pa je zelo očitno, da sva poročena (celo takrat, ko se gledava grdo): na levici nosiva poročni prstan.

Poročni prstani, ki si jih ženin in nevesta slavnostno izmenjata med poročnim obredom, vse bolj izginjajo. Včasih Eksorcisti pravijo celo, da je poročni prstan dobra zaščita pred hudim duhom in grehom prešuštva!so jih ljudje sneli le, kadar so koga namerno varali o svojem statusu, danes pa nošenje prstana opušča vse več poročenih. Nekatere moti, drugim se zdi nepraktičen, tretjim nepotreben, četrti si ga nataknejo le občasno. Seveda obstajajo opravila in poklici, pri katerih je prstan v napoto, a za večino vsakdanjih opravil to gotovo ne velja.

»A vidva ga pa nikoli ne snameta?« me je pred časom vprašala znanka. »Ali ne gre le za kos nakita? Kakšno zvezo ima prstan z vajino ljubeznijo?« Ne, nikoli ga ne snameva. In za to imava kar nekaj dobrih razlogov.

1. Prstan je znamenje najine ljubezni in zvestobe

Poročna prstana sva si izmenjala v enem najmočnejših trenutkov življenja. S svojo okroglo obliko simbolizirata večno ljubezen in zvestobo.

2. S prstanom izkazujeva svoj poročeni status v družbi

Gre za starodavni način »updatanja« statusa – »v razmerju« oz. »poročen/-a«. Vsak, ki nas pogleda, takoj ve, da nismo samski. S tem se izognemo dvoumnim situacijam in okolici jasno sporočamo: »Sem zaseden in zvest.«

3. Prstan naju spominja najine obljube

V zakonu ne gre vedno zlahka. Pridejo slabi dnevi in slaba obdobja. Prstan na roki naju spominja, da se imava kljub nesoglasjem rada in da sva »da« izrekla za vedno, do konca življenja.

4. Prst, na katerem nosimo prstan, razkriva našo prihodnost

Tole je pravzaprav naslov kupa spletnih člankov z »duhovno vsebino«, po katerih naj bi prst, na katerem nosimo prstan, razkrival našo osebnost in celo prihodnost. Enkrat za spremembo takšni članki zadenejo žebljico na glavico (čeprav malo drugače, kot nameravajo): če nosimo prstan na prstancu leve roke, to veliko pove o nas. Npr., da smo poročeni. In da nameravamo ostati poročeni vse življenje. Kaj bi lahko bolje napovedovalo prihodnost?

5. Poročni prstan je sveto znamenje milosti

Ne gre le za košček kovine ali nakit, ampak ga Cerkev dojema kot sveto znamenje, po katerem deluje Božja milost. Duhovnik prstana med poročnim obredom blagoslovi, s čimer dobita čisto poseben »status« in nas povezujeta s Cerkvijo. Eksorcisti pravijo celo, da je poročni prstan dobra zaščita pred hudim duhom in grehom prešuštva!

6. Prstan je zgled za otroke

Verjetno ste se že kdaj sprli v pričo otrok in jih nato mirili, da je vse v redu, da se imata ati in mamica kljub vsemu rada … Pokažite jim svoja poročna prstana. Povejte jim: »Tako kot se ta prstan nikoli ne konča, tako se bova tudi midva vedno imela rada in bova vedno ostala skupaj. Prstana na najinih rokah sta znamenje te ljubezni.«

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja