7 močnih molitev za vašega najstnika

Thumbnail

Težko je biti najstnik. Biti krščanski najstnik, še težje.

Ko hodijo skozi burna leta, nosijo bremena, neznane občutke, skušnjave, želje in strahove. Kot najstniki se podajajo na nove poti, iščejo smisel, raziskujejo svoje telo, gredo skozi pritiske okolice.

Kot kristjani imajo še večji izziv: da v svetu, ki gre s tokom, plavajo proti.

Potrebujejo vašo pomoč. Natančneje, potrebujejo vašo molitev. Potrebujejo nekoga, ki se bo boril zanje. Preko vztrajnih in ljubečih molitev.

1. Molite, da bi se rešil

Najgloblji krik vašega srca naj bo, da Gospod vašega najstnika odreši. Molite za pristno in popolno transformacijo srca. Da bi vaš odraščajoči otrok prešel otroško vero in bi svoje življenje obrnil k Bogu ter mu predal svoje življenje. Da bi v hvaležnosti občutil Božjo moč in ljubezen.

2. Molite, da bi poslušal Božjo besedo

Molite, da bi Gospod govoril vašemu najstniku skozi svojo Besedo in ga blagoslovil z vztrajanjem ob njej. Molite, da bi presojal vsako vprašanje, odločitev in željo skozi luč Božje besede in z veseljem sledili njenemu svetovanju.

3. Molite, da bi znal razločevati

Molite, da bi spoznal resnico in se upiral lažnemu poučevanju. Da bo v težkih trenutkih znal razločevati in slediti pravim nasvetom. Molite, da ga bodo vodili dobri učitelji in ljudje, ki ga bodo peljali po poteh Gospodovega načrta zanj.

4. Molite, da bi se znal upreti skušnjavam

Molite, da se ne bo predajal kulturi današnjega sveta ali uničevalni sili pritiska vrstnikov, vendar bo trdno nasprotoval skušnjavam, s katerimi se sooča – s spolnimi, družbenimi, digitalnimi skušnjavami. Molite, da bi ga Sveti Duh vodil v pravičnosti. Molite, da bi najstnik z veseljem sprejeli odgovornost in obdržal pravo smer.

5. Molite, da mu Gospod da dobre prijatelje

Molite, da mu Bog podari lepa prijateljstva, ki ga bodo spodbujala k osebni rasti in k življenju po evangeliju.  Molite, da bodo preživeli čas s tistimi, ki mu bodo krepili vero in stali ob strani v težkih preskušnjah.

6. Molite, da bo gradil zdrave odnose

Molite, da bo gradil lepe in trdne odnose. Da bo znal odpustiti in se opravičiti. Da bo vedel, da je služenje bližnjemu nekaj lepega. Da bo opazil stisko in sočloveka. Molite, da bi ga Božji duh navdihoval in vodil v vseh njegovih odnosih, posebej pri iskanju življenjske poklicanosti.

7. Molite za zaščito pred hudim duhom

Molite k njegovemu angelu varuhu in nadangelu Mihaelu za zaščito pred zlom. Molite, da se vsi ti angeli borili ob njegovi rami in ga zaščitijo pred slabimi odločitvami. Molite, da bo svojo identiteto gradil v Gospodu in v veselju sledil Božjemu načrtu zanj.

Vir: https://www.crosswalk.com

Foto: idisciple.org