5 načinov, kako ženi izkazati pozornost, ki jo potrebuje

Thumbnail

Dragi možje, dejstvo je – žene obožujemo vašo pozornost. Morda na videz delujemo, da zmoremo vse same, ampak znotraj sebe smo še vedno deklice, ki želimo vašo zaščito in ljubezen.

Morda vam bodo ponujene ideje na začetku nekoliko obrabljene ali neprijetne, vendar vaja dela mojstra. Večkrat ko boste nekaj naredili, bolj vam bo prišlo v navado. Zagotovo pa se bo vaša žena, medtem ko se boste trudili upoštevati sledeče, počutila bolj ljubljeno.

1. Ogromno poljubov in objemov kar tako

Žene imamo rade dotike. Poljubček na čelo, nežen objem, ko je priložnost, držanje za roke v trgovini … To so sicer preproste geste, ki pa jih v vsakdanjem hitenju velikokrat pozabimo. Ampak ženam so še kako pomembne, saj ji sporočajo, da jo ljubite.

Potrudite se, da niso usmerjene na spolnost ali narejene v pričakovanju spolnosti, ampak kar tako. Usedite se na kavč poleg nje in jo objemite. Požgečkajte jo. Zmasirajte ji vrat … Morda bo to ženo vseeno spodbudilo k misli na spolnost, potem pa je to sploh zmagovita kombinacija, kajne?

2. Pohvalite njen vsakodnevni trud

Morda mislite, da tako ali tako ve, da je sposobna in čudovita, zato ji tega niste povedali že od poroke.

Vendar pozor! Imate moč, da jo prepričate, da je lepa in ljubljena. Žena potrebuje, da ji poveste, da jo cenite, da vam je vredna. Povejte ji, kako dobro zna skuhati, kako odlična je z otroki, kako najbolje zlika vaše srajce.

Lahko to naredite tudi brez besed; prinesite ji rože, kupite ji čokolado, odprite zvečer kozarec vina in ga popijte skupaj. Žene to potrebujemo enako kot kisik.

3. Pospravite svoje telefone ali ugasnite TV, medtem ko govori

Medtem ko govori, jo glejte neposredno v oči. Morda se zdi preprosto, a vendar je to tista gesta, ki jo prepriča, da ima vašo popolno pozornost.

Študije so pokazale, da imajo pari, ki imajo ob pogovoru blizu telefon, manjše zaupanje v svojega partnerja in slabši odnos. Pokažite ji, da je pomembnejša od telefona ali tekme na televiziji. Poslušajte jo, brez da bi ji dajali rešitve. Potrebuje poslušalca. Rešitve tako ali tako gotovo že ima.

4. Vsak dan ji povejte, kako je lepa, na samem in v javnosti

Ja, res je. Prav vsak dan ji povejte, da je lepa. Vsak dan. Lahko so to preproste besede: srečen sem, da sem poročen s tako lepotico ali pa izgledaš prelepa. Veste, kakšen bo najbrž prvi odziv: ne bo vam verjela ali pa se vam bo morda smejala.

Pa vendar, prav zato ji to povejte vsak dan, saj bo tako to ponotranjila in se bo tudi sama počutila lepo. In njeno globoko hrepenenje po sprejetosti bo izpolnjeno.

5. Bodite romantični

Odprite ji vrata, pridržite ji plašč, da se obleče. Nesite vrečke namesto nje. Ženske obožujemo kavalirje, ki opazijo našo nežnejšo plat. Rade smo pocrkljane in drobne geste pozornosti nam dajo vedeti, da smo ljubljene.

Možje, splača se potruditi! Pa saj poznate tisti izraz: »Happy wife, happy life« (srečna žena, srečno življenje). In ta nedvomno drži.

Viri: aish.com, marriagemissions.com, nurturmarriage.org

Foto: media.deseretdigital.com