1. adventna nedelja: V njegovo ime je Bog skril mnogo pomembnih sporočil, ker ti hoče povedati, da te ima rad

Vir: Pixabay

V kotu zibelka stoji,

v njej mali dojenček spokojno spi.

Mamica ga ziblje lahno,

očku se od sreče orosi oko.

»Poklical sem te po imenu: moj si!« (Iz 43, 1-7)

V razmislek:

Po dolgih devetih mesecih čakanja sta te očka in mama končno spoznala. Prvič sta te stisnila v naročje. Te pobožala in nežno izgovorila tvoje ime.

Bog pa je nate mislil že, ko je ustvarjal svet. Še preden sta se tvoja očka in mamica spoznala, te je On že klical po imenu. Dobro te pozna. Ima preštet vsak tvoj las. Pravi, da si njegov.

Tudi danes je Bog ob tebi. Pa čeprav ti kdaj misliš, da si sam. S teboj je, ko si žalosten. Ko se jeziš. Ko imaš občutek, da te nihče ne razume. Kadar si bolan. Utrujen. Brez moči. Tudi takrat, ko se upiraš tistemu, kar ti je težko. Ali pa če česa ne zmoreš narediti, ker ne razumeš, zakaj …

Ne verjameš?

V teh temnih, mrzlih zimskih dneh prihaja k tebi. Kot Lev. Jagnje. Služabnik. Kralj. Luč … Prihaja kot dojenček, ki bo kmalu položen v jasli. V njegovo ime je Bog skril mnogo pomembnih sporočil. Zate. Ker ti hoče povedati, da te ima rad. Da si zanj dragocen. In vreden. Prav takšen, kot si.

Pogovor:

  • Ti je všeč tvoje ime? Zakaj?
  • Oče in mama naj ti povesta, kako sta ti izbrala ime. Vprašaj ju, kdo je njima izbral ime.

Molitev:

Na listek zapiši svoje ime. Položi ga ob adventni venček. Skupaj zmolite litanije vaših krstnih zavetnikov. Ob soju prve prižgane svečke poslušajte pesem: V TVOJEM IMENU. Po njej še nekaj časa vztrajajte v tišini.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja