Zgodba o dečku, ki je prehodil 1700 milj, da bi objel babico

Foto: Canva

Najprej je bila želja: objeti svojo babico. In iz te želje je nastala zgodba, ki dokazuje, da ljubezen resnično premaga vse ovire.

Koronavirus je preteklo poletje marsikomu pokvaril načrte glede potovanja in marsikatera družina, ki jo ločuje državna meja, se je znašla v nezavidljivem položaju. Toda 10-letni Romeo Cox in njegov oče Phil sta prišla na brilijantno idejo: da bi se k babici odpravila kar peš! Kar morda ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bila sama iz Palerma na jugu Italije, babica pa v Londonu.

Tako sta se podala na 1700 milj dolgo pot, kar je približno 2735 km. Prehodila sta ogromno gozdov, hribov in gora, prečkala kar nekaj državnih meja, vmes pa nekaj razdalij tudi odkolesarila in seveda preplula z ladjo.

Za koga bi pa vi prehodili 1700 milj, samo za to, da bi ga lahko objeli?

Njuna dogodivščina je trajala kar 93 dni in ko sta končno prispela v London, ju je seveda na pragu že čakala vidno ganjena babica v pričakovanju velikega objema, ki ji ga je tri mesece obljubljal vnuk.

Romeo in Phil sta gotovo živ dokaz reka „Kjer je volja, tam je pot!“, kajti niti stroge omejitve niso zaustavile duha tega desetletnika in močne želje, da bi lahko objel babico.

Poleg objema pa je njuna dogodivščina nepričakovano obrodila še en sad. Ko so se razširile novice o njunem potovanju, so ljudje, ki so ju spremljali, takoj začeli z zbiranjem donacij. Skupaj sta tako na koncu ugotovila, da sta zbrala kar 24.000 funtov (kar znaša približno 26.600 €), ki sta jih namenila za pomoč beguncem v Italiji.

Potovanje tega fanta in njegovega očeta je tako pustilo veliko sled v marsikaterem srcu in na različne načine. Njegova babica pa je gotova ena najsrečnejših na svetu.

Za koga bi pa vi prehodili 1700 milj, samo za to, da bi ga lahko objeli? 🙂


Preberi več:


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja