Vodnik za srečen porod

Thumbnail

Ko nosečniški test pokaže dve črtici, se za par prične obdobje, ko se čudita rasti in razvoju novega življenja v telesu, pojavijo pa se tudi nove skrbi in strahovi. Starši želijo za svojega otroka že pred porodom čim bolje poskrbeti, čim bolje pa se hočejo pripraviti tudi na porod. Knjiga ameriške avtorice Kelly J. Townsend Skozi nosečnost z Jezusom; Vodnik za srečen porod, ki je pravkar izšla pri založbi Družina, je za bodoče starše dragocen priročnik, saj prinaša tako praktične napotke glede prehrane, informacije o tem, kaj se dogaja med nosečnostjo in porodom, ob vseh konkretnih podatkih pa vključuje tudi duhovno razsežnost pričakovanja in porajanja deteca.

Avtorica je prepričana, da je nosečnost milostni čas, ko se mati in oče odpirata skrivnostnemu in presežnemu. Največ molitev in meditacij, ki so zapisane v knjigi, pa je namenjenih obdobju tik pred porodom, med njim in po njem, ko igra zaupanje v Boga največjo vlogo. Kako lahko porodnici pri rojevanju pomaga Bog, spoznavamo v porodnih pričevanjih, med katerimi sta tudi dve slovenski.

Prevajalka in urednica knjige Ana Pavec, ki je tudi doula in sama mamica treh otrok, pravi, da je ta knjiga popolnoma spremenila njeno gledanje na nosečnost in porod, saj vodnik argumentirano zagovarja naravni porod, za katerega se odloča vse več slovenskih nosečnic, predstavi pa tudi prednosti in slabosti medicinskih posegov, ki so na voljo tudi v Sloveniji. S knjigo Skozi nosečnost z Jezusom se boste lahko naučili tudi tehnike za lažji porod in premagali strah pred njim.

Nosečnice! Knjiga Skozi nosečnost z Jezusom vas bo okrepila v zavedanju, da je Bog v vas položil moč, da boste zmogle roditi, in vas spodbudila, da ne boste zaupale le v človeške, temveč tudi v božje roke. Tako se boste lahko umirile in se veselile porodnega izida.

Mojca Purger

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja