Ugani, kaj se zgodi s prihodki, ko nehamo retuširati modele

Thumbnail

Ameriški modni oddelek je bil deležen višje prodaje že mesec dni po javni objavi, da ne bo več retuširal fotografij modelov, ki predstavljajo njihovo spodnje perilo.

 
Foto: Aerie

Po poročanju Quartza je ameriški trgovec oblačil American Eagle sicer beležil padec celotne prodaje v drugi četritini letošnjega leta, a je njena linija Aeire doživela 9% rast, primerjaje z 2% padcem v enakem obdobju lani.

Kot je janurja povedala modna svetovalka Jenny Altman za ABC News, je želelo podjetje “pokazati vse”, vključno z rojstnimi znamenji. S tem modeli niso nič manj modeli, le da izgledajo veliko bolj ko “mi, navadni ljudje”.

BO TO ZGLED TUDI ZA OSTALE?

Praksa modne idustrije je namreč taka, da vsa dekleta (in tudi fante) računalniško retuširajo. S tem izgubijo bistveni stik z realnostjo.

Po eni izmed raziskav, izvedeni v letu 2012 (report by the Schools Health Education Unit), so spoznali, da kar 58 % deklet v starosti med 14. in 15. letom želi izgubiti težo. Četrtina od njih se izogiba zajtrku, da ne bi pridobila teže.

Mnogi v industriji upajo, da bo ta prva finančna lastovka naznanila, da bodo deklata znala bolj ceniti lastno lepoto in ne iskati nekih nerealnih podob, ki jih predstavljajo nerealni oglasi.

Ni namreč še povsem jasno, če je povečanje prihodkov neposredno povezano z novo strategijo, a najmanj, kar lahko sklepamo, je, da retuširani portreti žensk niso nujni za prodajo oblačil.

Tudi nekatera ostala podjetja so v preteklosti že uporabila podobno filozofijo. V Veliki Britaniji je trgovina Debenhams denimo opustila retuširanje za kolekcijo kopalk v letu 2010 in za spodnje perilo nekaj let kasneje.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja