Tudi to so spolne zlorabe

Thumbnail

Prepogosto na ulicah videvamo deklice, punce in ženske, ki so zares pomanjkljivo in izzivalno oblečene.

Nikakor ne želim reči, da bi morale biti zapete do vratu in nositi dolge hlače, a včasih gredo ženske čez mero dobrega okusa, a se kljub temu čudijo takim in drugačnim nadlegovanjem.

Kaj pa ko se zavemo, da okrog nas ni le “zdrav svet”? Ker so vmes tudi pedofili?

Pred leti sem videla na plaži deklico, ki bi ji prisodila kakih 7 let – v tangicah. Bolj nedolžno in manj izzivalno bi izgledala, če bi gola letala po plaži! Na ulicah vidimo deklice, ki so oblečene po modi mamic – kratka krilca, kratke majčke, petke, nakit…

Zlorabe v TV šovih

Na šovu, kjer izbirajo talente, je že časom navdušila in šokirala 9-letna Laura, ki je našminkana s črnim ličilom ter oblečena v bel bodi in visoke škornje erotično odplesala in zapela pesem Bad Romance (Lady Gaga). Ker je žirijo navdušila, se je v polfinalu pojavila oblečena v črn oprijet usnjen kombinezon.

Kaj dela naličena deklica z zapeljivimi gibi v tem videospotu? Kakšen je cilj in namen producenta, da v videospot vključi otroka in sadomazohistične rekvizite, kot so lisice, maska… Normalizacija pedofilije?

Pred časom so na enih izmed plesnih prvenstev plesale tudi 6-8 letnice. Vrhunske plesalke (uvodna fotografija), to jim je treba priznati, toda erotični gibi in otroška teleščka v “modrčkih” in vročih hlačkah so popolna zloraba dostojanstva deklic!

Preseneča me navdušenje množice in žirije. Mar nihče ne pomisli več kaj je primerno in kaj ne? Se ne zavedajo, da je tudi to spolna zloraba? Ponižati čisto in nedolžno telo otroka na nivo objekta, čigar namen je izzivati – vzburjati – gledalce. Če ni namen izzivanje, čemu so potem tako oblečene / slečene?

V moderni družbi je vse sprejemljivo

To, da so v množici tudi ljudje, ki se ob teh plesih dejansko vzburijo, pa ne po svoji krivdi (o pedofiliji sem pisala v članku Pedofilija – kriminal ali bolezen?), pa je najgnusnejše, kar si lahko ta ista množica predstavlja.

Drži – naj se dekle, predvsem pa otrok še tako nemogoče oblači, to ni razlog za hujšo zlorabo, tako kot še tako lepo opremljena izložba ni razlog za rop. Toda te deklice so že zlorabljene! In to od lastnih staršev, ki so jim razgalili telo, ki bi moralo biti namenjeno temu, da nekoč postane dar, tako pa so jim s takim oblečenjem poteptali človekovo dostojanstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja