Kaj pedofili iščejo na slikah vaših otrok?

Foto: Canva

V poletnem času marsikdo na spletu objavlja fotografije s počitnic. Čeprav so slike otrok vedno simpatične, pa je na mestu vprašanje njihove varnosti, saj se fotografije otrok prosto prikazujejo po socialnih omrežjih.

O nevarnosti spleta vemo veliko – že leta nas opozarjajo, naj pazimo na najstnike in jih nadziramo pri uporabi interneta. Kaj pa zaščita tistih, ki interneta sploh še ne uporabljajo?

Spletni pedofili niso usmerjeni le v deklice. Prežijo tudi na starše in njihove objave slik. Celo najbolj nedolžne slike otrok so lahko nekaj, kar iščejo. Nato te slike preprodajajo naprej med krogi pedofilov.

Čeprav so slike otrok vedno simpatične, pa je na mestu vprašanje njihove varnosti.

Kaj to pomeni za nas, starše? Naj sploh ne objavljamo več fotografij otrok?

Ne nujno. Nujno pa je, da povečamo zasebnost v nastavitvah. Če dobro premislimo, res ni razloga, da bi nekdo, ki nas v realnem življenju sploh ne pozna, vedel, kako izgledamo.

Poleg tega je dobro premisliti tudi, kakšne vrste fotografij objavljamo. Ko slikamo otroka, niti pomislimo ne, kako bi lahko nekdo to fotografijo spremenil s fotoshopom. Naš otrok je popoln, slika je simpatična in res ni razlogov, da bi jo spreminjali. Spletni pedofili pa to vidijo precej drugače. Slika naše sedemletnice v enodelnih kopalkah lahko hitro postane slika gole deklice. Morda ni njeno telo, je pa na njem njen obraz in slika že kroži po pedofilskih krogih.

 

 

Prav tako so prikupne slike otrok med kopanjem ali ko tekajo napol goli okrog, še posebej, če je zraven pripeta še zanimiva zgodba. Toda – svoje fotografije v takšni situaciji verjetno ne bi objavili. Zakaj bi pri otrocih ravnali drugače?

Pedofili iščejo slike, kjer niso izpostavljena samo telesa. Ne samo da spreminjajo otroka na sliki, spreminjajo tudi okolico. Kar za nas zgleda prikupna fotografija, v rokah pedofilov postane nekaj drugega. Tako velikokrat iščejo slike, ki jih lahko spremenijo tako, da zgleda, kot da je naš otrok udeležen v spolnem odnosu.

Kaj to pomeni za nas, starše? Naj sploh ne objavljamo več fotografij otrok?

Nekaj napotkov

Se sliši strašljivo? Zdaj ko ste pobrisali 70 % fotografij, je čas, da zavzamete aktivno vlogo pri zaščiti otrok. Nekaj napotkov gotovo ne bo odveč.

Preden objavimo sliko otrok, pomislimo:

  • Je na njej dovolj prostora, da bi vanjo lahko dodali druge osebe ali predmete?
  • Je otrok pomanjkljivo oblečen, tako da bi na njegovo telo lahko pripeli dele teles drugih?
  • Imamo javno spletno stran, kjer vsak lahko dostopa do fotografij?

Če imamo najstnike, je potrebna še posebna previdnost

  • na slike obrazov in poziranj,
  • na slike v kopalkah in spodnjem perilu.

Živimo v času, ko smo zelo povezani. To je privilegij, saj lahko vzdržujemo stike z družino in prijatelji, ki ne živijo blizu. Hkrati pa se moramo zavedati tveganj, ki jih le to prinaša.

Zaščitimo sebe in zaščitimo otroke.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja