Trend samskosti

Thumbnail

Vedno več ljudi izbira samsko življenje. Vendar nekatere raziskave kažejo, da imajo moški in ženske za to različne razloge. Zanimivo se mi zdi, da sta mi naslednji dve novici padli v oči v istem dnevu.

Prestrašeni moški

Carl Weisman je pred kratkim izdal knjigo So Why Have You Never Been Married, v kateri podaja podatke iz raziskave s 1.500 heteroseksualnimi moškimi.
Spoznal je, da večine moških ni strah zakona, ampak slabega zakona. »Moški se desetkrat bolj bojijo poroke z napačno izbranko, kot da se ne bi nikoli poročili,« je dejal Weisman za Reuters. »To je prva generacija, ki je zrasla s številnimi težkimi ločitvami. Večina meni, da je nekaj narobe, če nisi poročen, ampak ti moški so se zavestno odločili, da ne bodo sledili splošno razširjenemu mnenju.« Weisman pravi, da je bilo leta 1980 v zgodnjih 40. letih samskih 6 % moških, danes pa se je ta delež dvignil že na 17 %.

Zadovoljne ženske

Britanska raziskava je pokazala, da ena izmed 12 žensk, starih od 25 do 44 let, živi sama, kar je dvakrat več kot pred dvema desetletjema.
Neodvisne ženske so poimenovali »Freemale« (svobodne ženske), ker imajo raje svobodno življenje kot družino. Kariera in športne aktivnosti jim dajejo občutek, da imajo malo časa za hobije.
Paula, psihoterapevtka za odnose, pravi, da postajajo mnoge ženske cinične glede življenja v dolgotrajnem odnosu. »Če si zaposlena in obdana z mnogimi prijatelji in prijateljicami, postane zakonski odnos nepomemben, saj zahteva veliko vlaganja v čutenja in garanja za odnos,« je za konec povedala Paula.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. samski so sebični

    Samski so povečni sebični in mislijo zgolj in samo nase, zato pa se nikoli ne vežejo. No v samem bistvu smo tudi poročeni včasih bili sebični, ko smo iskali boljšo polovico vendar takoj po zaljubljenosti se hitro vidi, če smo premagli sebičnost.

    Zato trdim, da so samski sebični ali pa otroci.

    1. Govoriš o tistih samskih, ki to hočejo biti ali o tistih, ki si želijo partnerja, družino, pa jim to nikakor ne uspe?

  2. govorim v prvi vrsti o tistih, ki hočejo biti samski oz. so si to dopovedali. Takoj v drugi vrsti pa o tistih, ki si želijo imeti partnerja pa nočejo iz svojega peskovnika sebičnosti. Ko gledajo nase do kje so pripravljeni it ponavadi nikoli ne srečajo prave osebe, ker sami niso pripravljeni stopiti 100% na stran partnerja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja