Stvari, ki jih kristjani počnemo, pa niso svetopisemske

sveto_pismo

Za kristjane je Sveto pismo knjiga moralnih drž in usmeritev. Pa vendar pogosto počnemo stvari, ki niso v skladu z njim. Sem sodijo vse tiste naše napake in spodrsljaji, ki se jih zavedamo, a zaradi svoje nepopolnosti pademo in padamo. So pa tudi takšne, ki se jih niti ne zavedamo, čeprav so v Svetem pismu jasno zapisane. In prav nekaj takšnih je zbranih tu.

Smo zaskrbljeni

Skrbi razburkajo naše dneve in nam kradejo prepotreben nočni spanec.  Zaradi sekiranja lahko celo zbolimo: dobimo rano na želodcu, stiska nas v prsih, pride po paničnih napadov, postanemo neodporni in že najmanjši prehlad nas položi v posteljo.

“Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.” (Fil 4,6-7)

Zaskrbljenost lahko kaže na naše nezaupanje v Boga in pretirano zanašanje nase. 

Molimo za božjo navzočnost

Kolikokrat prosimo: Bodi z nami? 

“In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta.” (Mt 28,20)

Desetina

Bolj kot da darujemo točno določen znesek iz dolžnosti, smo pozvani, da velikodušno razdajamo svoje talente, spodobnosti in bogastvo, ki nam ga je zaupal Bog. Za mnoge je to znesek, ki je precej večji od 10 %.  

“To pa rečem: kdor varčno seje, bo tudi varčno žel, kdor pa obilno seje, bo tudi obilno žel. Vsakdo naj da, kakor se je v srcu odločil, ne z žalostjo ali na silo, kajti Bog ljubi veselega darovalca.” (2 Kor 9,6-7)

Se napijemo

Sveto pismo ne prepoveduje uživanja alkohola, ima pa posebna navodila za njegovo uživanje.

“In ne opijanjajte se z vinom, v čemer je razbrzdanost, temveč naj vas napolnjuje Duh.” (Ef 5,18)

Posmehljivec je vino, razgrajač je opojna pijača, kdor se omamlja z njima, ne bo postal moder. (Prg 20,1)

Kozarec vina hitro postane steklenica, iz enega piva hitro pride do celega paketa, koktajlu sledi eden in še eden in še eden. Meja med občasnim pitjem in popivanjem je zelo tanka in spolzka. 

vir: biblestudytools.com

foto: storyblocks.com