Socialni sklad Zavoda Iskreni – stopimo korak bližje

hoja_par

Praznični december je na vrhuncu. Vsa glasba in okrasje, svetloba in dišave, vse to v nas vzbuja veselo razpoloženje. Obenem pa je to tudi čas, ko si želimo biti še posebej darežljivi do ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

Tudi v Zavodu Iskreni si želimo, da bi lahko pomagali. Tako rekoč vsakodnevno se namreč srečujemo z ljudmi v stiski, ki si naših programov ne morejo privoščiti, čeprav bi jih nujno potrebovali. Zato vsako leto 10 % denarja, ki ga zberemo v decembrski donacijski akciji, vložimo v socialni sklad, s pomočjo katerega bomo omogočili udeležbo na programih tudi tistim iz socialno šibkejših okolij.

Socialni sklad Zavoda Iskreni je torej namenjen vsem, ki si želijo udeležbe na naših izobraževalnih programih, vendar si tega zaradi svojega finančnega položaja ne morejo privoščiti. Vanj vsako leto namenimo 10 % prihodkov od decembrske donacijske akcije. Na ta način tudi kot Zavod živimo in uresničujemo desetino. Če bomo v decembrski donacijski akciji 2019 zbrali želeno vsoto, bomo za socialni sklad namenili 2.500 eur. Če pa nam uspe zbrati celo višji znesek, bo primerno višji tudi znesek v socialnem skladu.

Zavedamo se, da je prositi za pomoč velikokrat težko. Vendar vseeno spodbujamo vse, ki si želite udeležbe na programu, vendar omahujete zaradi denarja, da vseeno stopite korak naprej proti nam in nam izrazite svojo želje. Samo na ta način vam bomo namreč lahko tudi mi podali roko.

Kako pridobim sredstva iz socialnega sklada?

Znajti se v finančni stiski ne pomeni samo to, da si nečesa ne moremo plačati. To si tudi težko priznamo; še manj pa o tem govorimo z drugimi.  Zato je tudi postopek, kako pridobiti sredstva iz sklada, zastavljen čim bolj osebno in diskretno.

Kako torej pridobite sredstva iz sklada:

  1. Prijavite se na željeni program (preko spletne strani).

  2. Pošljete elektronsko pošto vodji programov Urški Petač ([email protected]), kjer zapišete, da si želite podpore iz socialnega sklada.

  3. V povratnem sporočilu boste dobili obrazec, v katerem na kratko opišete svojo situacijo in napišete razloge, zakaj prosite za podporo.

  4. Po prejetju obrazca bomo v roku največ enega tedna pregledali vašo prošnjo in vam sporočili, koliko sredstev vam lahko omogočimo.

Vsako prošnjo s skrbjo pregledamo in se na podlagi zapisanega (in višine preostalih sredstev v skladu) odločimo, kolikšen del programa lahko sofinanciramo. Vedno se trudimo, da bi bil ta znesek čim višji. Trudimo se, da ugodimo vsaki prošnji (dokler so na voljo sredstva iz sklada). Višina sofinanciranja posameznega programa pa je do 90 % zneska.

Posamezniku, paru oz. družini sofinanciramo posamezni program samo enkrat. Če pa se posameznik, par ali družina udeleži več programov, jih lahko sofinanciramo tudi več.

Namenska sredstva za socialni sklad

Namenska sredstva za socialni sklad pa lahko nakažete vse leto. Življenje nas namreč postavlja v različne življenjske situacije. Zato bomo veseli, če takrat, ko lahko, pomagate drugim.

foto: storyblocks.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja