»Prisluhni trem resnicam, ki naj te vodijo po poti materinstva« – pismo Boga vsem mamam

Thumbnail

Vsak dan ogromno mam po svetu opravlja svoje plemenito poslanstvo materinstva. Ki je čudovito, a hkrati naporno. Vsak dan tisoč majhnih opravkov, a na koncu dneva na zunaj majhni rezultati.

Kaj bi Bog sporočil vsem mamam sveta? Takole je njegove besede, ki jih je zaslišala v globini svojega srca, na svojem blogu zapisala Dara, ki se preprosto predstavlja, da je žena, mati, glasbenica in kristjanka.


Moj otrok,

zadnja leta sem te opazoval, ko si vstopala v svet materinstva. Vem, da je bil to velik prehod in vem, da ni enostavno. Tako kritična si do sebe. Tako zaskrbljena, da ne delaš prav. Ne skrbi, dragocena. Prisluhni trem resnicam, ki naj te vodijo po poti materinstva.

1. Tega otroka sem ti podaril

Otrok je moj. Zaupam ti ga. Prosila si me za to, se spomniš? Jaz se. Od samih začetkov je bil moj načrt, da bo ta otrok v tvoji oskrbi – čakal sem, da bo prišel čas za to. To ni bil slučaj.

Bila si posebej oblikovana in ustvarjena, da boš tega otroka nosila in boš njegova mati. Kakor je bil sam narejen posebej za to, da bo s teboj. Tudi, ko se boš borila in dvomila vase, vedi – nikogar ni, ki bi bil boljša mati temu otroku, kot si ti.

2. Vedno sem s teboj

Vem, da te vsakodnevna rutina menjanja plenic, brisanja politega soka in čiščenja porisanih zidov lahko naredi osamljeno. Pa vendar poslušaj, ko ti pravim: Moja ljubljena hči, nisi sama. Vedno sem ob tebi. Bil sem ob tebi, ko si molila za tega otroka. Bil sem ob tebi, ko si ga rojevala. Bil sem ob tebi, ko je naredil svoje prve korake in rekel svojo prvo besedo. Veselil sem se s tabo, ko se je prvič zasmejal.

Videl sem, kako se trudiš. Videl, katere dneve imenuješ »dobre« in katere »slabe«. Ampak, moj otrok, jaz sem ustvaril te dneve. Čisto vsakega. In ker sem jih ustvaril, so vsi ustvarjeni kot dobri. Nekateri dnevi imajo več izzivov kot drugi. Vendar sem ob tebi, ko se soočaš z njimi. In vedno bom. Vedno.

3. Karkoli narediš za tega otroka, storiš zame

Vem, da je težko biti mama. Gledal sem Marijo z mojim sinom Jezusom. Tudi ona se je borila. Materinstvo nikoli ni bilo enostavno delo, a je bilo vedno vredno, zaslužno. Ustvaril sem te za to – to je moja želja – in karkoli narediš za otroka, narediš zame: ko režeš sadje, da ga lahko poje, ko ga uspavaš, ko opazuješ, kako diha.

Tudi takrat, ko delaš nekaj, kar se ti zdi povsem nesmiselno, te opazujem. Vse majhne stvari, ki jih opraviš … Vse žrtve, ki jih storiš. Zame niso majhne. In stvari, ki so zate običajne in jih počneš vsak dan, jih opravljaš iz nesebične ljubezni.

»Moja milost počiva na tebi. In je vse, kar potrebuješ«

Tako zelo te ljubim. Želim, da uživaš to obdobje svojega življenja, ki sem ga načrtoval zate. Ne poskušaj vsega narediti sama – pusti, da ti pomagam. Spomni se, da sem le vdih stran. In vedno ti bom pomagal. Te vodil. Ti dal moči. Ko me potrebuješ, me pokliči.

Vem, da želiš najbolje za tega otroka, ki sem ti ga zaupal. Vem, da se ves čas ocenjuješ in se sprašuješ, ali si dovolj dobra mati. Ampak, draga mati, edino mnenje, ki šteje, je moje in jaz pravim, da si dovolj dobra. Dovolj dobra si, ker te pokriva moja milost. In moja milost je dovolj. Počiva na tebi. In je vse, kar potrebuješ.

Naredila boš napake, ampak napake te ne naredijo slabe matere. Napake pomenijo, da se učiš. Včasih je najboljša pot, da se nekaj naučimo, prav ta, da si dopustimo napake. Ampak tudi takrat sem s tabo. In te ljubim. Ukoreninjen sem v tebi. In te držim v naročju.

Nadaljuj svojo pot. Hodil bom s teboj po tej poti.

Jaz, tvoj oče, s teboj, mojim otrokom.

 

Prevod: Eva Strajnar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.