To je najboljša predporočna naložba

Vir: Unsplash

Poroka je »biznis«. Malo morje je ponudnikov organizacije poroke, bendov, gostiln, cateringov, poročnih fotografov in snemalcev, izdelovalcev poročnih tort, ponudnikov poročnih oblek, čevljev, dežnikov, napisov, podvezic, nakita, frizur, ličenja, petja na poroki, okraševanja …

Naložba v zakon, ne le poročni dan

Ta “najlepši dan v življenju” je za večino parov tudi eden najdražjih in najbolj načrtovanih dni v življenju. Vsak si želi, da tudi najlepših. A če toliko vlagamo v en sam dan, ki je šele začetek skupne poti, koliko bolj bi morali vlagati v vse dni, ki temu sledijo!

Mlademu paru, ki naznani, da se namerava poročiti, bi morali vsaj priporočiti, če že ne kar podariti najmanj pripravo na zakon. Čim temeljitejša je, tem bolje. In izbira je res velika in pestra.

Nadalje jima lahko priporočite še kakšno drugo pametno predporočno naložbo, na primer terapijo za pare pred poroko (včasih je dobro nekatere stvari, ki jih vsak v paru prinaša v zakon s pomočjo predelati že prej ali pa področja, kjer bi lahko škripalo, preventivno spraviti v red že pred poroko), duhovne vaje za pare ali tečaj naravnega načrtovanja družine.

Da se ne bo zalomilo že kmalu po popolnem dnevu

Ko sem letos spremljala Facebook skupine, v katerih so pari spraševali, kje se da pripravo na krščanski zakon opraviti kar najbolj zlahka in hitro, po možnosti tako, da je sploh ni, in iskali duhovnika, ki bo pri poroki kar najmanj kompliciral, mi je bilo zanje že vnaprej kar malo žal. Še posebej, ko so isti ljudje do zadnjega konfeta načrtovali svoj popolni dan.

Saj poročni dan bo morda že popoln, a kaj ko se utegne brez prave priprave zalomiti že tam nekje po koncu medenih tednov … Če je paru v interesu, da iskrica ne ugasne po nekaj tednih ali mesecih zakona, potem velja največ pozornosti pred poroko nameniti prav pripravi na skupno življenje, torej na vse tiste dni in leta, ki poroki sledijo.

Priprave, ki veliko dajo vsakemu paru

Čeprav so takšne priprave sedaj obvezne za cerkveno poroko, pa v praksi koristijo vsem parom, ki stopajo na skupno pot. Poleg pogovorov o npr. vajini veri, vsebini poročne obljube in verski vzgoji otrok, namreč odpira tudi vprašanja o tem, ali sta sploh za skupaj, o različnosti moške in ženske narave, o usklajevanju službe in družine, o tem, kaj in kako, če otrok ne bosta mogla imeti, o spolnosti, o tem, kakšen odnos imeti do staršev in prijateljev po poroki, kako vzgajati, urejati družinske finance … kar so teme, ki koristijo prav vsakemu paru.

Modri zakonci pravijo, da se na zakon ne moreš povsem pripraviti. Vendarle ne gre za nekaj, v čemer bi lahko predvideval vse možne situacije in dogodke. A dobra in temeljita priprava na zakon je po izkušnjah številnih parov najboljša predporočna investicija.

Vabljeni k udeležbi na bogati in poglobljeni e-pripravi na zakon. Naslednji termin e-priprave se začne 5. marca 2022 in traja do 12. junija 2022. Preberi več in se prijavi.


Preberi še:


 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja