1. postni nagovor: Po poti Apostolskih del …

Danes, na pepelnično sredo, se začenja naša postna akcija, v kateri nas bo vsako sredo in nedeljo nagovarjal frančiškan, p. Andraž Arko. Spodbujal nas bo, da stopamo skozi postni čas z Božjo besedo. Skupaj bomo prebirali Apostolska dela in iskali navdih vere v koreninah prve Cerkve.

V današnjem uvodnem nagovoru nam je za lažje razumevanje odstrl nekaj zgodovinskih okoliščin te svetopisemske knjige. Spregovoril je o njenem piscu, evangelistu Luku, ter o tem, kako in zakaj so Apostolska dela sploh nastala. Lukov glavni namen namreč ni bil ta, da bi v zapisani besedi zgolj predstavil vsa zgodovinska dejstva začetkov Cerkve, ampak da bi prikazal moč duhovnega širjenja krščanstva, moč Svetega Duha, ki prežema vse dogajanje, ga usmerja in vodi. P. Andraž nas v današnjem nagovoru vabi, da smo na vse to pozorni, ko stopamo na pot Apostolskih del, pot začetkov Cerkve, da bomo lahko tudi mi danes, kot so bili nekoč naši prvi bratje in sestre, skupaj na poti odprti navdihom Svetega Duha in Njegovi ljubezni.

Izziv, ki nam ga daje p. Andraž – prehoditi postni čas po poti Apostolskih del tako, da jih bomo prebrali, razumeli, doumeli veličino prebranega in ob tem poiskali povezave z našim življenjem in našimi situacijami – je izziv, ki nas bo, ne samo spodbujal k rednemu branju Božje besede, ampak nas bo vodil tudi v poglabljanje odnosa z Gospodom in nenazadnje tudi s sozakoncem in bližnjimi.

Če se še niste odločili, da bi v ta izziv zagrizli tudi vi, še ni prepozno. Povabimo vas, da si ogledate prvi video nagovor in se prepustite delovanju Svetega Duha. Naj vas On nagovori …

Prvi (uvodni) in drugi nagovor bosta dostopna vsem našim bralcem. Vsi naslednji pa bodo našim naročnikom in donatorjem na voljo tako na portalu iskreni.net kot tudi na portalu IskreniPlus, kjer si jih boste lahko ogledali tudi kasneje, po izteku postne akcije.

Vabljeni, da skupaj poglobimo vero ob navdihih prve Cerkve!

Še niste naš naročnik ali donator? Naročite se!
Donirajte!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja