Očetovski dan

Thumbnail

Danes v večini držav po svetu praznujejo očetovski dan. Nastal je kot komplementarni praznik materinskemu dnevu. Pred letom dni sem bil ravno v tem času v ZDA in sem tako na tretjo nedeljo v juniju imel priložnost doživeti “Father’s day” v tipični ameriški družini.

Na obrobju New Yorka je vse dihalo za očete, od trgovin pa do cerkva. Pri maši je imel duhovnik zelo vzpodbudne besede za očete… na trenutke so se mi zaiskrile oči, saj sta se mi pred očmi zarisala moja otroka. Med obredom nas je vse očete povabil k oltarju, nam čestital ter poklonil magnetek z napisom Father’s day: Modrost zida hišo, razumnost jo utrjuje (Preg. 24:3) – ta še danes visi na našem hladilniku. Po maši smo imeli kosilo pri gostujoči družini, ki je bilo v znamenju zahvale očetu. Med kosilom sta hčerki očetu povedali, da ga imata radi in mu izročili risbo.

Seveda se strinjam z mnogimi, da je praznik postal skomercializiran in ni v celoti to, kar bi si od praznika želeli. Po drugi strani pa je praznik in praznike vedno velja praznovati, še posebej če praznujemo vlogo očetovstva, ki je v današnjem času zapostavljena. Očetje lahko hitro skrenemo s poti in se ženemo za “projekti”, službo, družbenimi angažiranostmi… hitro lahko pozabimo, da je naš največji projekt ravno očetovstvo.

Zato bi na današnji dan, ko večina očetov po svetu praznuje svoj dan, vsem slovenskim kolegom-očkom rad zaželel: Vse najboljše ob našem očetovskem prazniku! Naj se danes spomnimo na to, da je biti oče neprecenljivo. Danes se lahko zavestno odločimo, da okrepimo svojo vlogo.

Family life je minulo leto pripravil video s katerim nas očete spodbuja, da naj bodo trenutki z našimi otroki res trenutki odnosa.

Pred leti smo se pogovarjali s p. Brankom Cestnikom o vlogi očeta v fimih. S p. dr. Christianom Gostečnikom pa v letošnji oddaji SRCE o tem Kdo je oče?.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Upam, da pride praznik tudi v Slovenijo 🙂 V bistvu bi prav pasalo imet praznik – pa da bi se le tega tudi ozavestilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja