Nick Vujicic: Življenje brez omejitev

Thumbnail

Kakšno bi bilo vaše življenje, če ne bi videli nobene omejitve? Navdih, da si boste drznili živeti boljše življenje, boste našli v knjigi Nicka Vujicica z naslovom Življenje brez omejitev.

Imam izbiro. Tudi vi imate izbiro. Lahko si izberemo, da bomo vztrajali pri razočaranjih in pomanjkljivostih. Lahko si izberemo, da bomo zagrenjeni, jezni ali žalostni.

Nick Vujicic ni fant, ki bi mu bilo v življenju postlano z rožicami. Prav nasprotno: to je človek, ki bi lahko objokoval svojo usodo, saj se je rodil brez rok in brez nog, samo z majhnim stopalom z dvema prstoma na levi strani.  Bili so časi, ko mu je bilo zelo težko, ko ni videl luči na koncu tunela. S pomočjo močne vere in ljubeče družine je odkril svoje poslanstvo in ga začel polno živeti.  Je osredotočen na svoje sanje in neverjetno vztrajen ter pogumen. Zna se smejati na svoj račun. S svojim pričevanjem in zgledom se je dotaknil ogromno življenj. Naj se tudi vašega!

»Prepogosto si rečemo, da nismo dovolj pametni ali dovolj privlačni ali dovolj nadarjeni, da bi sledili svojim sanjam. Verjamemo temu, kar drugi govorijo o nas ali pa se sami omejujemo. Še huje pa je, da ko se imate za nevredne, s tem omejujete Božje delovanje skozi vas! Ko se odpoveste svojim sanjam, pospravite Boga v predal. Navsezadnje ste njegova stvaritev. Ustvaril vas je z določenim namenom. Zato vaše življenje ravno tako ne more biti omejeno, kot se ne da izmeriti Božje ljubezni,« trdi Nick Vujicic v svoji avtobiografiji. Navdihujoče, mar ne?

Za življenje brez omejitev potrebno spoznati svoj namen, vedno znova gojiti upanje, zaupanje, humor, spoštovanje, vero, pogum ter ljubezen in sprejemanje sebe ter prepričanje, da imamo darove in spretnosti, ki jih lahko delimo z drugimi.

Nadaljuje takole: »Imam izbiro. Tudi vi imate izbiro. Lahko si izberemo, da bomo vztrajali pri razočaranjih in pomanjkljivostih. Lahko si izberemo, da bomo zagrenjeni, jezni ali žalostni. Ali pa si lahko, ko naletimo na težke čase in ljudi, ki nas prizadenejo, izberemo, da se bomo nekaj naučili iz te izkušnje, in gremo naprej ter tako prevzamemo odgovornost za svojo srečo.«

Nick se je odločil, da ne bo žrtev okoliščin. Postal je motivacijski govorec, ki po vsem svetu oznanja vero in upanje v boljše življenje, preizkusil se je v različnih športih in vodi dve podjetji. Lani se je poročil in letos postal oče. Osredotoča se na tisto, kar ima, in ne na tisto, kar mu manjka. Svoje darove še naprej razvija, jih deli in se jih veseli. S svojim življenjem premika meje mogočega in kaže, kaj vse lahko storimo, če vstanemo, se podamo na pot in vztrajamo.

V enem od videov prikazuje, kako se je naučil, da vstane sam in sicer tako, da se ob zidu dvigne. Nam, ki smo blagoslovljeni s tem, da imamo roke in noge, je vstati nekaj preprostega. In vendar radi obsedimo v tem, da se smilimo sebi in drugim, da jamramo, da ne naredimo nič ali pa zelo malo zato, da bi bilo naše življenje bolj izpolnjeno. Saj veste, v gnoju sicer smrdi, ampak je pa toplo. Kdo se je pripravljen premakniti iz svoje cone udobja?

Spremembe niso vidne čez noč, osebna rast je podobna maratonu. Brez cilja ne bomo prišli daleč. Potrebno je iti čez bolečine, čez ugodje in potem šele pride tisto zadovoljstvo, ki ga vsak pozna, kdorkoli se je z malo kondicije povzpel na večji hrib. Nick je v otroštvu doživljal posmeh s strani vrstnikov, nesprejemanje in malodušje, ker je bil tako drugačen. Drznite si biti neverjetno nori in neverjetno noro boste srečni.Sčasoma je ugotovil, da je za življenje brez omejitev potrebno spoznati svoj namen, vedno znova gojiti upanje, zaupanje, humor, spoštovanje, vero, pogum ter ljubezen in sprejemanje sebe ter prepričanje, da imamo darove in spretnosti, ki jih lahko delimo z drugimi. Biti moramo pripravljeni na spremembe in usmeriti pogled v priložnosti, ki jih je vse polno okrog nas.

»V vas je luč, ki samo čaka, da zasije,« nas ne neha nagovarjati Nick. »Živite Bogu v slavo in ne izpustite niti trohice energije niti ščepca svoje edinstvenosti. Drznite si biti neverjetno nori in neverjetno noro boste srečni.« Si upamo?

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja