Nesrečni samohranilci, poročeni srečni

Thumbnail

Nova raziskava je razkrila, da so poročeni ljudje srečnejši kot samski. Kar 43% poročenih je srečnih v primerjavi s samo 24% samskih.

Ne glede na to, da zakon ni več takšna vrednota kot nekoč, je zadovoljstvo poročenih enako kot v prejšnjih generacijah. Rezultati pa so bili povsem enaki za ženske in moške. Izkazalo se je tudi, da so starši srečnejši od tistih brez otrok, pri čemer je srečnih dvakrat več poročenih staršev kot pa neporočenih. Najbolj nesrečna skupina pa so starši samohranilci z mladoletnim otrokom.

Študija zadovoljstva pa se ni osredotočila le na »poročenost«. Tu je nekaj zanimivih ugotovitev:

  • Denar ne more kupiti sreče, ampak jo lahko odraža. Odstotek ljudi, ki se smatrajo za srečne, raste v skladu z višino dohodka.

  • Zdravje je bil tudi eden od kazalcev, od katerega je neposredno odvisno počutje in zadovoljstvo.

  • Sreča je povezana tudi z ideologija. 40% konzervativcev je srečnih v primerjavi s 27% liberalcev in 33 % tistih, ki niso opredeljeni.

  • Tisti, ki redno hodijo v cerkev (vsaj enkrat tedensko), so bistveno bolj zadovoljni od tistih, ki jo obiskujejo enkrat na mesec ali redkeje.

  • Črnci so manj srečni kot belci, pri čemer je zanimivo, da med črnci denar ne igra pomembne vloge pri občutku sreče.

  • Zaposlitev pri ženskah ne igra pomembne vloge, medtem ko so brezposelni možje znatno manj srečni od zaposlenih.

  • Manj kot je naglice, večja je sreča. Približno 42% tistih, ki pravijo, da se jim skoraj nikoli ne mudi, so srečni, v primerjavi s 24% tistih, ki se jim vedno mudi.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja