Naravoslovna učna pot Rakov Škocjan – pot za vse generacije

Vir: Shutterstock

Sprehod po tej kraški dolini, ki jo je izoblikovala reka Rak in ki je nastala z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame, vas ne bo pustil ravnodušnih.

42 m visoki mali naravni most in 37 m visoki veliki naravni most sta seveda tisti dve znamenitosti, ki ju na poti najbolj pričakujemo, a še zdaleč nista edini, ki nam vzameta dih. Mogočen hrastov gozd, po senci speljane poti, počitek ob razvalinah cerkvice sv. Kancijana – to in še mnogo več so razlogi, da vas danes vabimo v raj Rakovega Škocjana. Natančneje, na naravoslovno učno pot, ki je speljana po tej dolini.

Naravoslovna učna pot, ki vodi mimo zgoraj omenjenih znamenitosti, je opremljena s šestnajstimi tablami, na katerih bo čisto vsak odkril kaj zanimivega in novega.

Nekaj koristnih informacij:

  • Obisk priporočamo od pomladi do jeseni, predvsem vam bo tukaj v gosti senci zares prijetno poleti.
  • Če se želite dodobra naužiti lepot, si za obisk rezervirajte okoli 5 ur. Tako ne boste hiteli od znamenitosti do naslednje table, ampak boste res počasi odkrivali skrivnosti doline. V ta čas je vštet tudi postanek za kosilo v Hotelu Rakov Škocjan ob poti (ob njem so tudi otroška igrala) ali malico v lastni izvedbi.
  • Pot je večinoma makadamska in široka, ni pa primerna za vozičke. Manjši otroci jo bodo zmogli sami, za najmlajše pa seveda priporočamo nosilko ali nahrbtnik. Bolj „zahtevni“ deli poti so ozke potke do mostov in Zelške jame, kjer boste morali na otroke dobro popaziti.
  • Kljub nezahtevnosti poti priporočamo dobro športno obutev.

Kako do tja?

Na avtocesti Ljubljana – Koper sledite izvozu Unec, nato pa tablam za Rakov Škocjan. Če ste boljši pohodniki, lahko parkirate kar pri tabli in prehodite celotno krožno pot, lahko pa nadaljujete z avtomobilom vse do hotela in se od tam sprehodite do zanimivosti, ki si jih želite ogledati.

Pa prijeten naravoslovno-sprehajalni dan!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja