Moški potrebujejo odmik, čas zase

Thumbnail

A zakaj?

Tudi moški potrebuje druženje z vsebino, izmenjavo mnenj o odnosih, drugačne pristope k verskim praksam in duhovnosti na bolj moški način.

Potrebujejo druge moške, da bi lahko bili bližje ženi, otrokom, župniji …  da lahko sami, brez žena v medsebojnem iskrenem pogovoru izmenjajo izkušnje, predelajo stranpoti, zablode, krize, po drugi strani pa si delijo preizkušene rešitve in se hrabrijo v raznih življenjskih okoliščinah.

Potrebujejo kraj zase, da očetje sinovom z zgledom ponudijo spodbudo za življenje v veri in udejstvovanje v Cerkvi tudi po birmi.

In ker takih krajev manjka, so možje vzeli stvari v svoje roke in jih sedaj organizirajo sami. V soboto, 16. marca v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani za vse moške organizirajo 2. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki ga vodi p. Vili Lovše.

Začne se ob 8.30, ponuja pa predavanja, delavnice, pogovor, sv. mašo, slavljenje, druženje … Organizatorji bodo poskrbeli za hrano in gradiva, vse moške, ki vas srečanje zanima pa prosijo, da se za organizacijo prijavijo.

In zakaj se sploh srečujejo?

»Možje se skušamo medsebojno izobrazit v tem, kar nas niso nikjer učili, ker si ženske  želijo prave može, očete in gospodarje v vseh ozirih in na vseh področjih: na materialnem, družinskem, družbenem, duhovnem,« pravijo možje, ki se v okviru skupin za moške že redno srečujejo po Sloveniji.

»Tako z ramo ob rami delimo izkušnje,  moško odločnost, preudarnost,  pogum in energijo, ter se veliko pogovarjamo tudi o čustvenih potrebah žena in otrok, ter o odnosih v družini,« pišejo moški.