Miss Universe 2023 je ponosna katoličanka

Foto: zajem zaslona Youtube

Sheynnis Palacios je minulo soboto zmagala na izboru za Miss Universe. V zgodovino se je zapisala kot prva zmagovalka iz Nikaragve. Miss Universe je eno najbolj mednarodno priznanih lepotnih tekmovanj s 70 letno tradicijo. Organizatorji pravijo, da si prizadevajo za prihodnost, ki jo kujejo ženske s pogumom, da premikajo meje možnega. Letošnja zmagovalka pa ni samo lepotica, ampak tudi predana katoličanka. Ob izvolitvi je namreč povedala: “Sem kristjanka, katoličanka in molitev me osrečuje … Zahvaljujem se Bogu in to zato, ker ta krona ni moja, je zanj.”

Optimizem in pomen duševnega zdravja

Nova Miss Universe je stara 23 let in je diplomirana komunikologinja, dobro pa se počuti tudi za kamero, kjer dela kot producentka in montažerka. Pravi, da je v življenju doživela že vzpone in padce, vendar se je naučila premagati ovire in videti pozitivno stran tudi težavnih situacij. Obdobja tesnobe, ki jih je doživljala v preteklosti, so postale izhodišče za začetek projekta, imenovanega »Entiende tu mente« (Razumite svoj um). Njegov namen je poudariti pomen duševnega zdravja in pomagati pri destigmatizaciji duševnih bolezni.

Katoličanka v deželi, ki preganja Cerkev

Lepotica ne skriva, da je katoličanka, kar je pogumno dejanje v državi, kjer vlada diktatura in je katoliška cerkev pogosto na udaru vlade predsednika Daniela Ortege, ki je aretiral škofa Rolanda Álvareza in na silo zaprl številne katoliške ustanove. Letos spomladi so nacionalizirali vse premoženje jezuitov in jim prepovedali delovanje.

Prejšnji mesec se je sicer zgodil eden redkih pozitivnih korakov naprej, saj je bilo po pogajanjih s Svetim sedežem iz zapora izpuščenih in poslanih v Vatikan dvanajst duhovnikov. Škof Alvarez, ki je že več kot leto dni priprt, pa je bil obsojen na 26 let zapora z obtožbo širjenja lažnih novic in zarote zoper državo.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja