Mesečnik Domovina preskakuje drugo od treh ovir

Thumbnail

Potem ko smo samo v 9 dneh dosegli prvi cilj – ohranitev www.iskreni.net (15.000 EUR), smo tik ob 8. Festivalu družin že dosegli tudi drugi cilj – razširitev www.iskreni.net (58.000 EUR).

Pri tem je bila v veliko pomoč večja donacija (20.000 EUR), ki bo namenjena izključno za opremo studia za video vsebine.

Žal pa še nismo dosegli tretjega cilja, ki bi omogočil mesečno izhajanje časopisa DOMOVINA. Ob načrtovanju akcije smo predvideli, da bi ta cilj dosegli do konca avgusta. Trenutno smo na 40 % zastavljene poti. Mnogi se zato sprašujejo, kaj bo z izhajanjem DOMOVINE. Dobili smo veliko spodbud, da bi bilo škoda, če DOMOVINA ne bi začela izhajati. Kljub temu, da je izšla samo vzorčna številka, je ta namreč že pustila močan pečat.

 

Kaj načrtujemo?

Po tehtnem premisleku smo se zato v ekipi ustvarjalcev medija odločili:

1. Z jesenjo bomo začeli izdajati DOMOVINO na 4 mesece (kvartalno): naslednje številke bodo izšle septembra 2014, decembra 2014 in marca 2015.

2. Širitev vsebin na internetu bo zato postopnejša. V tem tednu začenjamo z vsemi potrebnimi aktivnostmi za širitev. V septembru pa računamo, da bi dodatne vsebine tudi zaživele.

3. Takoj, ko bomo dosegli cilj 3.000 donatorjev, bo DOMOVINA začela izhajati mesečno. Prepričani smo, da bomo z vašo pomočjo ta cilj dosegli že do konca leta.

 

Postopnost – blagoslov

Samo občestvo, ki bo vzpodbujalo laike in duhovnike, da lahko opravljajo svoje osnovno poslanstvo, bo prinašalo sadove.Kljub temu, da je morda ekipi na trenutke težko sprejemati postopno rast, jo na drugi strani razumemo kot blagoslov. To nas jasno usmerja k bistvenemu in predvsem k novemu modelu medija, ki izkorišča prednosti interneta in tiska. Postopna rast nam tudi omogoča, da se ekipa postopno razvija in homogeno širi.

Po pričakovanjih smo na terenu (od ust do ust itd.) naleteli tudi na določene pritiske ter širjenje neresnic, ki prihajajo predvsem iz določenih centrov moči in iz ozadja nekaterih medijev. Samo dobro delo in čas bosta razkadila vse te dezinformacije in dvome.

Samo občestvo, ki bo vzpodbujalo laike in duhovnike, da lahko opravljajo svoje osnovno poslanstvo, bo prinašalo sadove.

Vabljeni, da tudi vi še podprete izhajanje mesečnika Domovina in da pri širjenju glasu o tem pomagate po svojih močeh! Donirate lahko preko spletne strani ali nam svojo namero sporočite na [email protected] ali 080 35 15. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.