»Mami, a tako pridna si bila, da si mene dobila?«

Thumbnail

Starši vemo, kako nepredvidljivi so lahko otroški odgovori. In kako v svoji nedolžni preprostosti skrivajo sporočila, do katerih se odrasli z vso pametjo in izkušnjami ne moremo dokopati.

Tako prigodo je doživela tudi Mojca Koren Lapajne, ena od članic ekipe ustvarjalcev iskreni.net. Vse se je začelo po tem, ko ji je sin Žiga na dan, ko je bil še posebej nagajiv, zastavil nedolžno vprašanje: »Mami, kaj delaš?«

Kako se je pa končalo, si pa oglejte v spodnjem filmčku.

Zgodba, ki jo je Mojca opisala tudi v enem najbolj branih člankov letošnjega leta na iskreni.net Odgovor mojemu sinu, ki je oba presenetil, je nagovorila tudi nas in dobili smo idejo, da bi posneli filmček.

Z njim smo želeli močno sporočilo zgodbe ponesti med med čim več družin.

Ob letošnji decembrski donacijski akciji pa smo želeli s filmčkom tudi izraziti duha naše družinske organizacije in povabiti ljudi, da z donacijo sodelujejo pri našem poslanstvu.

V filmčku nastopata Žiga Lapajne kot otrok in Darja Ovsenik kot mama. Prvi igra svojo vlogo – zaradi njega je do zgodbe tudi prišlo. Darja pa je kot mamica petih razigranih fantičev, od tega dveh parov dvojčkov, svojo vlogo začutila v vsej polnosti. In jo tudi zelo lepo odigrala.

Na tem mestu bi se radi zahvalili tudi profesionalnosti in potrpežljivosti režiserja Matjaža Feguša ter direktorja fotografije Davida Sipoša.

Avtorica zapisa, ki je služil kot scenarij za zgodbo, in mama glavnega junaka Mojca Koren Lapajne pa je ob tem, ko je na predbožičnem srečanju ekipe iskeni.net prvič videla filmček, dejala: »Vsi starši in vsi otroci imamo slabe dneve. Hvaležna sem sinu, da me je na enega takih dni spomnil na to, da je on moj dar, moja nagrada.«

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja